Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Pazılı, peynirli gözleme

Pazılı, peynirli gözleme
 

Pazı sebzesini her mevsimde bulabiliyoruz, gözleme yaparken peynire eşlik eden ideal sebzelerden biri de pazıdır.  Günün her saatinde zevkle yenilebilen gözlemeyi hazır yufka ile pazılı ve peynirli olarak yapabiliriz.

Malzemeler:

1 kilo hazır yufka

1 demet pazı

1 büyük tabak ezilmiş beyaz peynir veya tuzlu lor peyniri

Zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz, karabiber veya pul biber

Yapılışı:

Önce pazıların sapları kesilir ve iyice kumlarından arındırılarak yıkanır. Yaprakları damarlı saplarından ayrılır ve bir parmak kalınlığında kesilir.

Doğranmış pazılara 1 çay kaşığı tuz, karabiber veya pul biber, göz kararı yağ ilave edilerek pazılar harmanlanır.

Beyaz peynir çatal yardımı ile ezilir.

Her bir yufkanın içine pazı ve peynir konularak yufka katlanır ve kızdırılmış teflon tavanın içine konulur, altı pişince ters tarafı çevrilir. Çevrilen tarafa bir fırça yardımı ile zeytinyağı sürülür, yufkanın ikinci yüzü de pişince geniş bir tabağa alınarak tekrar zeytinyağı sürülür.

Her bir yufkaya aynı işlem uygulanır, burada gözlemeleri pişirirken püf noktası tavanın altını önce açarız, sonra kısarız. Aynı harlı ateşte tutarsak gözlemeler yanar.

Afiyet olsun. 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..