- Kategori
- Yemek - Mutfak
Pazılı, peynirli gözleme
Pazı sebzesini her mevsimde bulabiliyoruz, gözleme yaparken peynire eşlik eden ideal sebzelerden biri de pazıdır. Günün her saatinde zevkle yenilebilen gözlemeyi hazır yufka ile pazılı ve peynirli olarak yapabiliriz.
Malzemeler:
1 kilo hazır yufka
1 demet pazı
1 büyük tabak ezilmiş beyaz peynir veya tuzlu lor peyniri
Zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz, karabiber veya pul biber
Yapılışı:
Önce pazıların sapları kesilir ve iyice kumlarından arındırılarak yıkanır. Yaprakları damarlı saplarından ayrılır ve bir parmak kalınlığında kesilir.
Doğranmış pazılara 1 çay kaşığı tuz, karabiber veya pul biber, göz kararı yağ ilave edilerek pazılar harmanlanır.
Beyaz peynir çatal yardımı ile ezilir.
Her bir yufkanın içine pazı ve peynir konularak yufka katlanır ve kızdırılmış teflon tavanın içine konulur, altı pişince ters tarafı çevrilir. Çevrilen tarafa bir fırça yardımı ile zeytinyağı sürülür, yufkanın ikinci yüzü de pişince geniş bir tabağa alınarak tekrar zeytinyağı sürülür.
Her bir yufkaya aynı işlem uygulanır, burada gözlemeleri pişirirken püf noktası tavanın altını önce açarız, sonra kısarız. Aynı harlı ateşte tutarsak gözlemeler yanar.
Afiyet olsun.