Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Pazılı buğday salatası

Pazılı buğday salatası
 

Haşlanmış buğdayları pazıyla birleştirip soframızda zeytinyağlı değişik bir lezzet sunabiliriz ayrıca bu lezzeti beş çayında da tüketebiliriz. Sağlığımız için enerji deposu olan buğday salatasını içine değişik malzemeler koyarak  sık sık tüketmemizde yarar vardır.

Malzemeler:

2 su bardağı buğday

1 yemek tabağı dolusu doğranmış pazı yaprakları

Kızartılmış taze biberler

Zeytinyağı ve arzu ettiğiniz kadar tuz, kırmızı pul biber

Yapılışı:

Buğdaylar kaynar suda en az iki saat bekletilir ve sonra suyu süzülür. Tekrar tuzlu kaynar suyun içine atılarak buğdaylar haşlanır.

Yıkanmış, doğranmış pazılar zeytinyağında tuz ve pul biberle beraber karıştırarak kavrulur.

Kavrulmuş pazılar, haşlanmış buğdaya ilave edilir eğer buğdayların yağı ve tuzu az gelirse biraz daha ilave edilir.

Buğdayların üzerine kızartılmış biberleri koyarsanız salatanızın lezzeti daha çok artar.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..