- Kategori
- Yemek - Mutfak
Pazılı buğday salatası
Haşlanmış buğdayları pazıyla birleştirip soframızda zeytinyağlı değişik bir lezzet sunabiliriz ayrıca bu lezzeti beş çayında da tüketebiliriz. Sağlığımız için enerji deposu olan buğday salatasını içine değişik malzemeler koyarak sık sık tüketmemizde yarar vardır.
Malzemeler:
2 su bardağı buğday
1 yemek tabağı dolusu doğranmış pazı yaprakları
Kızartılmış taze biberler
Zeytinyağı ve arzu ettiğiniz kadar tuz, kırmızı pul biber
Yapılışı:
Buğdaylar kaynar suda en az iki saat bekletilir ve sonra suyu süzülür. Tekrar tuzlu kaynar suyun içine atılarak buğdaylar haşlanır.
Yıkanmış, doğranmış pazılar zeytinyağında tuz ve pul biberle beraber karıştırarak kavrulur.
Kavrulmuş pazılar, haşlanmış buğdaya ilave edilir eğer buğdayların yağı ve tuzu az gelirse biraz daha ilave edilir.
Buğdayların üzerine kızartılmış biberleri koyarsanız salatanızın lezzeti daha çok artar.
Afiyet olsun.