Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '10

 
Kategori
Güncel
 

Pedofoli'ye gizli davet...

Pedofoli'ye gizli davet...
 

Bu resmin açıklaması ne olabilir ki?


Pedofoli...

Uzun bir süredir bu konu hakkında bir habere rastlamadım. Okumadım, duymadım. Taa ki; Avukat, yazar vs... "Çocuk tacizcinde" adı geçen Hüseyin Üzmez'in, ifade vermek için mahkemeye giderken pantolonu düşene kadar...

Pedofoli'yi aklıma bugün düşürenler ise; "Facebook arkadaşlarım" oldu sağolsunlar ! Yerli yabancı bir çok arkadaşım profil resimlerini değiştirip çizgi film kahramanına dönüşmüş. Bununla da yetinmeyip "PAYLAŞIN" demişler !

Neyi paylaşayım seninle... Niye?

Beğendiğin maymun olmuşsun. Fare, Tazmanya canavarı vs...

Profil resmini değiştirmen kimin işine yarıyor, aklına geldi mi hiç?

Pedofoli...

fiziksel ya da psikolojik olarak bir çocuğa bir yetişkin tarafından kötü davranılmasıdır. Ayrıca çocuklara kötü davranmak veya çocuk istismarı ve ihmali ile de çoğu zaman eş anlamı taşır. Dünya Sağlık Örgütü çocuk istismarını şöyle tanımlar: <ı>"Çocuğun sağlığını, fiziksel ve psikososyal gelişimini olumsuz etkileyen, bir yetişkin, toplum ya da devlet tarafından bilerek ya da bilmeyerek tüm davranışlar çocuğa kötü muameledir."

 

*Bu istismar ve ihmalin açıklanması konusunda bir çok ülke yönetimi kendi yasal tanımlarını yapmıştır; ve nelerin çocuklara kötü davranma olarak tanınması kendi yasa ve ceza kanunlarına değindir. 2 Eylül 1990 tarihinde yürürlüğe giren Çocuk Hakları Sözleşmesi'ne göre; "Ulusal yasalarca daha genç bir yaşta reşit sayılma hariç, 18 yaşın altındaki her insan çocuk sayılır".*

*Cinsel istismara maruz kalan çocukların yaşa göre dağılımları incelendiğinde; %30'unun 2-5, %40'ının 6-10, %30'unun 11 - 17 yaş grubunda olduğunu görülmekte. Bir başka deyişle olguların %70'ini küçük yaş grubu oluşturmaktadır. İstismara maruz kalan çocuklarda kız/erkek oranı 3'tür. Yurt içi yayınlarda ise kız/erkek oranı birbirine yakın bulunmuştur. İstismarcıların %96'sı erkek, %80'i de çocuğun tanıdığı birisidir*.

Sayfamda; "BBC'de yayınlanan bir programda geçen açıklama: ..."herkese profil resimlerini sevdikleri çizgi film kahramanlarının resimleri ile değiştirmelerini söyleyen grubu duydunuz mu? onlar aslında bir pedofil grubu. bunu yapıyorlar, çünkü çocuklar bir çizgi film resmi gördüklerinde arkadaşlık tekliflerini daha çabuk kabul edecekler. ...bu olayın çocuklara karşı şiddeti durdurmakla hiçbir ilgisi yok." muş desem de bir tek arkadaşım sevgili Kader'den "beğeni" aldım. Diğerleri; "fare, maymun" kılığında hala. Kitlesel psikoloji bu olmalı sanırım. Anlamadan, duymadan, düşünmeden "Hadi paylaşalım" la çocuk istismarını önlemek yerine davet ediliyor.

Lütfen biraz dikkat.

Resim ve bilgiler internet kaynaklıdır.

Gülriz Yiğit

 
Toplam blog
: 258
: 1033
Kayıt tarihi
: 10.08.08
 
 

Ankara'da doğdum. Balıkesir'in  ilçesi Ayvalık'ta yaşıyorum. TSM ve  tiyatronun biraz da olsa toz..