Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '12

 
Kategori
TV Programları
 

Peh peh peh... ne gada da dadlı bi o gada farklı... hayatımız olmuş İşler Güçler...

Peh peh peh... ne gada da dadlı bi o gada farklı... hayatımız olmuş İşler Güçler...
 

Vakti geldi de geçiyor bile. 8.bölümü de yayınlanmışken İşler Güçler hakkında bir şeyler yazmamak olmaz. Yaz dizileri ekranda tutunma olasılığı zor yapımlardır genelde. Yaz dönemi seyirci sayısının azalmasıyla birlikte kalitenin düşmesi büyük bir etken muhakkak. Ancak İşler Güçler ilk bölümüyle ekranlara geldiğinde bu listeye giren dizilerden olmadığını ve yeni yayın döneminde de yerini sağlama alacağını göstermiş oldu.

Dizinin kadrosunda Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Sadi Celil Cengiz gibi birbirinden komik ve yetenekli oyuncular bulunmakta. Ahmet Kural'ı hani kendisinin de İşler Güçler dizisinde sıkça bahsettiği Gazi isimli diziden hatırlıyorum. Bu kadar yetenekli bir oyuncuyu neden televizyon ekranlarında göremiyoruz diye düşünürken Çalgı Çengi filmi ve sonrasında tabi ki İşler Güçler geldi. Ve tüm içtenliğimle diyorum ki Türk televizyonları görüp görebileceği en komik, en yetenekli aktörlerden biriyle tanışmış oldu. Komedi alanındaki yeteneği keşfedilmesi bekleniyormuş meğer. Oyunculuk nedir, nasıl yapılır dersi veriyor adeta. Murat Cemcir Çalgı Çengi filminde uyum yakaladığı Ahmet Kural'la olan kimyasını bu dizide de devam ettiriyor. Kendisi de komedi alanında başarılı oyunculardan biri. Komedi alanına yakışıyor ve komedi unsurlarını hiç sırıtmadan taşımasını biliyor. Ahmet Kural mimikleri ve kendine olan fazla özgüveni ile dizide öne çıkarken, Murat Cemcir de şiveli konuşmaları ve doğal haliyle farkını hissettiriyor. Dizinin yönetmeni ve senaristi Selçuk Aydemir, Üsküdar'a Giderken dizisinde rol verdiği Sadi Celil Cengiz'i de kadroya dahil ederek mükemmel bir üçlünün ilk adımını atmış oldu. Sadi Celil Cengiz, benim Leyla İle Mecnun'da Telatabi karakteri ile oldukça başarılı bulduğum ve Leyla İle Mecnun'da daha fazla rol verilmesini istediğim oyunculardan biriydi. Kendisini İşler Güçler ekibinde gördüğümde, oyuncu seçimi yapan ekibin hedefi tam on ikiden vurduğunu söylemeden geçemedim. Ana kadronun yanısıra ekibin kalanının da hakkını teslim etmek gerek. Burak Satıbol, Şinasi Yurtsever, Melike Emiroğlu, Yeliz Şar, Gaye Gürsel, Korhan Herduran, Hürriyet Özkılıç, Ceren Moray, Arzu Oruç ve tabiki Yılmaz Gruda ve Nazlı Tosunoğlu. Her birinin emeklerine sağlık demek lazım. Bu tür yapımların başarısında yan rollerin de başarısı kaçınılmaz bir hal alıyor. İşler Güçler de bu konuda şanslı bir yapım. Sadi'nin set arkası ekibi ve boom operatörü Onur da favori karakterlerim arasında. 

Dizinin konusu Ahmet, Murat ve Sadi'nin ekseninde geçen olaylar üzerine kurulu. Bu üçlünün dizide de kendi isimlerini kullanması ve asıl meslekleri yani oyunculuk üzerine yaşadıkları olayların bir o kadar gerçek bir o kadar mizansen bir şekilde verilmesi ayrı bir tat katmış diziye. Mesaj kaygısı gütmeden inceden inceye sektörde yaşanan olumsuzlukları, oyuncuların ruhsal gel-gitlerini, seneler geçse de bir oyuncunun sahne sevgisini kaybetmediğini seyirciye aktarmayı başarıyor.

Dizinin başarısı sosyal medyada adından sıkça bahsettirmeye başlamasında gizli aslında. Ki bu ilgi daha dizinin ilk bölümüyle birlikte başladı. İşler Güçler, Leyla İle Mecnun'dan sonra ekran başında gününün gelmesini iple çektiğim yapımlardan biri oldu. Pazartesi akşamlarını neşelendiren Leyla İle Mecnun'dan sonra Perşembe akşamlarının vazgeçilmezi oldu İşler Güçler. Kendimce şöyle de bir temennim var, umarım bu iki dizi ortak bir bölümle güzel bir sürpriz yaparlar bize.

Modern muzip yalanların anlatıldığı İşler Güçler, her Perşembe Star Tv ekranlarında. İzleyin, izletin derim.

Not: 17 Ağustos 1999 depreminde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Allah bir daha bu tür acılar yaşatmasın.

 
Toplam blog
: 92
: 2632
Kayıt tarihi
: 28.01.09
 
 

Parliament Sinema Klübü'nde yayınlanan filmleri izlemek için çocuk halimle uykudan feragat ettiği..