Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Peki, Ekmeleddin İhsanoğluna kim oy verecek?

Peki, Ekmeleddin İhsanoğluna kim oy verecek?
 

internethaber.com


 İlahi Kemal Kılıçdaroğlu sonunda yine yapacağını yaptın. Olmayanı oldurmak için, olmayacak bir aday buldun.

İlahi Kılıçdaroğlu, günlerdir geziyorsun; parti parti dolaşıyorsun.. Envai türlü sendikalardan, sivil örgütlerden fikir aldın, kafa oluşturdun. Sonuç : Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu öyle mi? 

Niçin bu zat? Bir ara , Mısır meselesinde, Suriye meselesinde Başbakan’a ters düştü. Onun istediklerini, İslami Asamblelerde  savunamadı, diye mi?

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun kişiliğiyle hiçbir  alış verişimiz yok. Belli ki kendi alanında önemli bir  ilim adamı. Kitaplar yazmış; çeşitli üniversitelerde ders vermiş değerli bir insan. Ve çok uzun bir süre için de İslam Kalkınma Konferansı Örgütü'nün ilk Türk Genel Sekreteri görevini yürütmüş.  İşi gücü İslam Tarihi’ni araştırmak olan bir insan.

İyi ,güzel de… Bu değerli ilim adamına CHP’den kaç kişi oy verir? Söyler misiniz , kaç kişi?

Bazı CHP Meclis üyeleri daha şimdiden kafa kaldırdılar ve bu Cumhurbaşkanı adayını desteklemeyeceklerini açık açık söylediler.

Neden? Nedenini de  CHP Milletvekili Sayın Nur Serter açıkladı:

Serter, "Son derece üzgün ve utanç içindeyim. CHP'nin bağrına bir hançer saplandı. Arkadaşlarla ne yapacağımızı değerlendireceğiz" dedi.(t24.com)

Diğer bazı partililer de , partinin “trollendiğini” iddia ederek, şaşkınlıklarını gösterdiler.

Ekmeleddin İhsanoğlu, daha önceki verdiği beyanlarda “Siyasetle bir ilgisinin olmadığını; bir siyaset adamı olmadığını,” açıklamıştı.

Fakat mesele Cumhurbaşkanlığı meselesi olunca… Kim, “istemem ama yan cebime koy..” demez ki.

Size altın tepsi içinde Cumhurbaşkanlığı Makamı sunulsa, “istemem eksik olsun!” diyebilir misiniz?  Bir umut varsa , niye reddetsin ki?  En azından şansını bir kere dener.  Hiç olmazsa en kritik durumda kendisine güvensizlik göstermiş insana karşı, bir çıkış yapmak gerekliliğini duyar ve oyununu oynar. Ne güzel!

Sayın RTE’nin , Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığı karşısında kılı kıpırdar mı?

Yoo.. Bana göre, hoşuna bile gider. Daha önce harcamış olduğu bir kişinin karşısına çıkarılmış olması, hoşuna gider. Bir daha minderde, nasıl olsa yenerim, duygusuyla seçimlere girer.

Peki, o kadar arayıp soruşturmadan sonra çatı aday olarak Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçilmesinde Kemal Kılıçdaroğlu açısından ne gibi düşünceler hakim olmuştur.

Bir kere  adam onurlu bir geçmişe sahiptir. Tamam.

Türk milleti karşısnda Müslüman bir insan istemiyor mu? İşte size ismiyle müsemma Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu. Daha ne istiyorsunuz. Adamın adına bakın, notunuzu verin.

Üstelik, bu adı diğer taraf da destekliyor.

Adam muhafazakar kanadın bütün özelliklerini taşıyor. Hayatı ve eğitimi o yönden.. Bu bakımdan Türk halkının bu kişiyi reddetmesi gibi bir seçeneği olabilir mi?

Ama bu noktada, asil kan CHP’liler itiraz ediyorlar. Ne diyorlar:

Bu adamın , CHP’nin tanıdığı, bildiği, gerçekleştirmek istediği değerlerle hiçbir ilgisi, yakınlığı yok. Bu kişi hayatının hiçbir döneminde kendini CHP’ye yakın hissetmemiş; onun için parmağını oynatmamış. Şimdi böyle bir kişiyi , “Bu bizim adayımız..” diye, Cumhurbaşkanlığına aday gösteriyorsun. Olur mu?

Daha bunun gibi bir sürü soru var.

CHP’nin önünden geçmemiş bir kişiyi , CHP adayı olarak millete lanse etmeye çalışıyorsun Sayın Kılıçdaroğlu!

Sen ortaya çıkıp, “Arkadaş, merdane söylemeli;  işi buraya kadar getirdik, bak ben kendimi Cumhurbaşkanlığına da aday görüyorum, beni destekleyin,” deseydin. Hiç şaşkınlık yaratmazdı. Ne derdi millet:

“Eh be, gönül bu ister…!”

Dur bakalım bu hikayenin sonu nasıl bitecek. Kemal Kılıçdaroğlu, bu iş oldu bitti bizim adayımız artık bellidir , mi diyecek? Yoksa , kendi kendisine mi oy verecek…

Bence , herkes gidip Nur Serter’e oy versin…

Ne var yani, Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu olmazsa ;  Prof. Dr. Nur Serter olsun. Bence Nur hoca Ekmeleddin Hoca’dan daha çok oy alır. Neden mi?

Nedeni belli!

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..