Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '08

 
Kategori
Güncel
 

Peki ne? -3- (Onlar sivil değil miydi?)

Peki ne? -3- (Onlar sivil değil miydi?)
 

Çocuklar ağlamasın


Memleketimde oldukça bu kafalar biter mi hiç peki neler?

Yüce Ata'mın Meclisi'nin pencerelerinden dışarıya bakamayanlardan biri daha konuşturuldu, kumanda parmaklarının altında olanlarca. Sesler mekanik. Bakış açıları dar. Odaklanmışlar bir noktaya. 'Terör örğütleri halka korku salıp, sivillere yönelik eylemlerde bulunur. PKK bu tanıma uymuyor.'

Şimdi ben soruyorum kumandanın tuşlarına basan kırılası parmaklara; yıl ve mevsim veremiyorum. Zira kaynaklarımda bu konuda bir bilgi yok. Hazro Belediyesi'nin otobüsü Diyarbakır'dan aldığı yolcularıyla çıkar yola. Silvan yolundan Hazro yoluna saptığında durdurulur otobüs. İki kişi biner otobüse. Tekrar hareket eden otobüs Varınca Köyü'nü geçer geçmez tekrar durdurulur. Eli silahlı bir kaç kişi daha biner otobüse. Yazgı köyü'ne sapan yolun başında bir daha durdurulur otobüs. Son binenler sürücüye talimat verirler; 'Avcılar Mezrası'na doğru sür!' Yolcular tedirgin olurlar. Yolcuların arasında Hazro Halk Eğitim Merkezi Müdürü M.Emin Özden'de vardır. O daha bir tedirgin olur. Şırnak'lı Müdür Bey vatanını, milletini, bayrağını seven bir eğitimcidir. Avcılar Mezrası yakınlarında yolcular aşağıya indirilir. Otobüs ateşe verilir. Müdür Bey'in bedeni sayısız kurşuna hedef olur.

Yıl 2005. Mevsim yaz. Aylardan Temmuz. Kuşadası cıvıl cıvıl. Yerlisiyle yabancısıyla insanlar güneşin ve denizin tadını çıkarmaktalar. Bir minibüs ilerlemekte sahilde. Yolculardan birinin bedeni bomba yüklü. Korkunç patlama duyulur adalardan. Kuşadası'na güneşin, denizin koynunda yatmaya gelen beş insan artık yatacaklardır kara toprağın koynunda.

Yıl 2005. Mevsim Yaz. Ağustos geceleri bir başka yaşanıyor İstanbul'da. İnsanın içini ısıtan gecenin sıcaklığı.Her yer insanlarla dolu. İnsanlar sokaklarda gecenin bu vaktinde. Anne kız, sıcak Ağustos gecesinde bir yerlerde çay içmek için sağ salim çıkarlar evlerinden. Çıkış o çıkış! İnsanlık düşmanlarının sokağa bıraktıkları bombanın patlaması sonucu sağ salim dönemezler evlerine.

Bu insanlar sivil kavramının dışında mıydılar? Bu güzelim insanları uzaydan gelenler mi katlettiler?

 
Toplam blog
: 193
: 183
Kayıt tarihi
: 09.05.08
 
 

1957 Erzurum doğumluyum. 1982 -9 Eylül Üniversitesi   İktisadi veTticari Bilimler Fakültesi   Maliy..