Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '08

 
Kategori
Güncel
 

Peki ne? 2

(Bu yazı 12.06.2008 günü kaleme alınmıştır.)
Neden Peki Ne?1. Neden Peki Ne?2. Yarın öbür gün, daha sonraki günler.Peki Ne?3'ler, Peki Ne?4'ler, 5'ler, 6'lar...

Sürüp gidecek, karşımda laf anlamazlar olduğu sürece. Dedik ya Peki Ne?1'de. Varsa görecek gözleri, duyacak kulakları diye. Nerede? Robotlar yönlendirilirler kumandayla. Robotlar görmezler, duymazlar, hissetmezler. Sadece kumandanın tuşlarına basan kırılası parmaklar yönetir onları. Olsun ben yine de diyeyim bir daha kulak verin bana diye. Robotlarda yoksada duyacak kulak, sizlerde de mi yok kulak parmakları kırılasıcalar?

Yıl 1993.Mevsim sonbahar.Mezra'nın Edirne'li idealist öğretmeni çok sevmiştir buradaki çocukları.Çocuklarda O'nu çok sevmişlerdir.Evlerinde görmedikleri ilgiyi, sevgiyi görmüşlerdir öğretmenlerinden.Akşamın karanlığı çökmüştür.Gaz lambasının titrek ışığında ertesi günün planlarını yapmaktadır idealist öğretmen.Vakit hayli geçtir.

Çalınır kapı.Tanıdık bir ses duyulur .Ses tedirgindir.Tedirgin olur genç öğretmen.Çaresiz açar kapıyı.Açmasına açar da bir türlü kapatmaya gücü yetmez.Sıkarlar acımasızca genç öğretmenin bedenine vatan hainleri .

Yıl 1993.Mevsim yine sonbahar.Hazan vakti.Öğretmen Hanım eşi ve kızı ile birlikte kalmaktadır okulun lojmanında.Akşam yemeğini yiyeli bir hayli olmuş.Çaylarını yudumluyorlar.Ve sahnede yine eli kanlı caniler.Robotları yönetenlerin bir türlü terörist diyemediği insan kılığındaki sırtlanlar.Yasemin Öğretmen, eşi ve
tomurcuk gülü kızı katledilirler oracıkta.

Yıl 1995.Mevsim ilkbahar.Bir gece baskını daha.Vatan, millet, bayrak düşmanları sahnede.Onlarda yürek var mı ki gündüz vakti çıksınlar ortaya?Vampir yarasalar misali çıkarlar gecenin karanlığında kan emmek için.Basarlar acımasızca tetiklere. Ateşlerler roketleri.Bebeler can verir. Bebeler daha yaşamın ilk basamaklarında yuvarlanırlar kara toprağa. Kahrolası caniler koparır Mehmet Ali'yi, Emine'yi, Merune'yi. Tomurcuk güller gibi daha açmadan.

Ey ATA'mın Meclisi'nden dışarıya bakamayanlar. Ne zaman diyeceksiniz kan dökenlere terörist diye? Öyle ya robotlar görmezler, duymazlardı.Sadece yönetilirlerdi parmakları kırılasıcalarca.Peki siz ne zaman dedirteceksiniz
robotlarınıza 'PKK terör örğütüdür.'Diye.Kumandanın tuşlarına basan kırılası parmakların sahipleri.

(Bu paragraf 14.06.2008 günü eklenmiştir.)
Yıl 2008.Mevsim yaz.Hainler yine sahnede.İnsanların güvenliği için zor koşullarda görev yapan polislerimize roketli saldırı yapılıyor hainlerce.Ağır yaralanıyor polislerimiz.Yaradan'ım sevdiklerine bağışlasın onları.

(Peki Ne?2 yine Milliyet Gazetesi'den Namık Durukan imzalı bir haber üzerine yazılmıştır.' Savunmada PKK'nın terör örğütü olmadığı....')

 
Toplam blog
: 193
: 183
Kayıt tarihi
: 09.05.08
 
 

1957 Erzurum doğumluyum. 1982 -9 Eylül Üniversitesi   İktisadi veTticari Bilimler Fakültesi   Maliy..