Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '08

 
Kategori
Güncel
 

Peki ya gerçekler, onurunuz?

Peki ya gerçekler, onurunuz?
 

ermeni mezaliminin ispatlarndan biri.


Düşünün bir kere ; yüzlerce yıl hüküm sürdüğünüz topraklar, temelini oluşturmanıza rağmen neredeyse azınlık durumuna düştüğünüz bir imparatorlukta ekmeğinizi, suyunuzu, kanınızı paylaştığınız, dilini, dinini, ırkını ayırmadan komşum dediğiniz insanlar... Birgün geliyor, devletiniz gücünü kaybedip işgal ediliyor, parçalanıyor...komşu dediğiniz ne kadar azınlık varsa herbiri kendilerine birer hami buluyor, bazıları birden de fazla...Kendi vatanında, kendinden başka güvenecek kimsesi kalmamış, tarihsel geçmişine inat, cahil ve çorak bir millet, TÜRKLER.

Ve çok değerli komşularımız, halen Karadeniz'de devlet kurmak isteyenler, Kars ve Ardahan'a sahip çıkanlar, İstanbul'a 550 yıl önceki ismi ile seslenenler, onbin yıl boyunca devletleşemeyip Güzel Anadolu'mda toprak hakkı olduğunu iddia eden ve nerdeyse yarısına talip olanlar vs. vs. Listeyi uzatmak mümkün.

Osmanlı, Balkan Savaşları ile Türk'lüğünü hatırladı ve bu vakitten sonraki acılarımız millileşti. Biz Trablus'ta ve Kanal Cephesi'nde esir olan askerlerimize yapılan işgenceler için İngilizleri affettik. Bütün eziyetlerine rağmen Yunanlıları da affettik. Biz, fırsat düşkünü işgalci İtalyanları ve çiçeklerle karşılayıp, gözyaşları ile uğurlayanlarıda affettik. Topraklarımızda gözü olan herkesi, uzlaşmaya yanaşmadıkları için silah zoruyla vatanımızdan kovduk ve her seferinde barış istediğimizi dile getirdik. Ruslarla birlik olup yüzlerce yıllık komşularını katleden azınlık yurttaşlarımızıda affettik. Biz yüzlerle değil binlerle ifade edilen yıllarca geçmişi olan, acıların, mutlulukların, bolluğun, refahın ve yokluğun her türünü yaşamış, tatmış, doğarkende genlerimizde bu bilinç ile hazırlıklı gelmiş bir milletiz. Koca Yürekli Türk dedikleri bu yüzdendir. Esire misafir gibi davranır, düşmanını büyük bir hoşgörüyle affeder, yapılanları kin haline getirmez, çabuk unutur, ileriye bakarız. Her şeyde bir hayır vardır diyecek kadar metanetli ve alçakgönüllüyüzdür.

Nice değerler çıkar içimizden, liderler, sanatçılar, bilim insanları...Barış Manço'nun, yıllar evel yabancı bir TV kanalında Fransız bir katılımcıya Türklerin değil, Fransızların barbar bir millet olduğunu ispatı varıdır; "Siz barbarsınız" dediğinde cebindeki banknotları çıkartmasını istemiş, sonra da kendi cebinden Türk Lirası banknotlar çıkarmıştır. Paraların üzerinde ne kadar Fransız Generali varsa hepsinin resimleri, bizimkilerde ise bir matematik dehası Prof. Dr. Cahit Arf, şair Mehmet Akif Ersoy, büyük usta Mimar Sinan, ve tabii ki dünyanın en büyük reformistlerinden, çağın tartışmasız en büyük lideri Mustafa Kemal Atatürk. Bakın, sizin paralarınızdaki insanlar hep asker, bizimkilerde ise hep sanatçılar ve dünyaca kabul görmüş düşünürler. Bizim hayata bakışımız bu, ve sizinki de ortada. Hangimiz barbarız???

Biz Türkler Koca Yürekliyiz, affederiz, unuturuz, gülümser geçeriz, acıya alışığız. Ama onbin yıldır vazgeçmediğimiz birşey var ki oda şu anda hedef alınıyor. Onurumuz. Biz yüzlerce yıllık komşularına ilk fırsatta silah doğrultan ve hamile kadınlarımızın karınlarından doğmamış çocuklarını süngüleyerek öldüren, bununlada yetinmeyip Türkler bizi öldürdü, soykırım yaptı diyerek bütün dünyayı ayağa kaldıran bu insanlardan birde kalkıp özür mü dileyeceğiz. Onurumuz bu kadar mı ayaklar altına alınacak. Ben bu özrü kabul etmiyorum. Özür dilemiyorum. Büyüklük tokat atana diğer yanağını çevirmek değil, tokat atana tokat atmamaktır. Aydın olmak onurlu insanlara karanlığı özletmemektir. Sizin aydınlığınıza Türk insanının ihtiyacı yoktur.

Onların yaptığı zulüm, sizlerin onursuzluğunuz yanında ehvendir.

 

 
Toplam blog
: 8
: 656
Kayıt tarihi
: 19.12.08
 
 

Hava soğuk, kış bastırmış, gece karanlık...sene 1980, aylardan Ocak, 6'sını 7'sine bağlayan gece gün..