Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '11

 
Kategori
Sinema
 

Peki ya sonra ne olacak?

Peki ya sonra ne olacak?
 

KİDMAN VE ECKHART


Evlat acısının geride kalanlar üzerine yaşattığı travma ve yıkım bir çok filme konu oldu. “Mutluluk Peşinde –Rabbit Hole” bu tarifsiz acının peşine düşüp geride kalanların, bununla nasıl baş etmeye çalıştıklarını anlatıyor. Terapi gruplarına katılmak, onun odasını olduğu gibi muhafaza etmek, dine dönmek veya tersi isyan etmek, evi değiştirmek gibi ne olursa olsun hiçbir şey acıyı dindirmeye gücü yetmiyor. Ebeveynler arasındaki duygu kaybı, acıyı içinde yaşamak isteği yalnızlığı ve şefkatsizliği arttırırken, normal yaşamın birçok standartları onlara batmaya başlar. “Mutluluğun Peşinde” tam bu evrede yaşananları, hissedilenleri yansıtmaya çalışıyor. David Lindsay Abaire’in Pulitzer ödüllü tiyatro oyunundan yine onun senaryosu ile sinemaya uyarlanırken, yönetmen koltuğunda bağımsız sinemadan gelen yetenekli James Cameron Mitchell var. Acılı anne Becca’yı oynayan Nicole Kidman, soğuk güzelliği ile içinde kopan fırtınaları ve boşluğu ustaca gizlediği bir karakteri canlandırıyor. 

Dört yaşındaki oğullarını evlerinin önündeki trafik kazasında kaybeden Becca (Nicole Kidman) ve Howie (Aaron Eckhart) bu acıyla mücadele etmede farklı yollara başvurur. Becca geride kalan eşyaları ve anıları ortadan kaldırarak acısını bir nevi başkaldırı ile dindirmeye çalışır. Howie ise terapi grupları ve eski günlerden yaptığı video kayıtları arasında çaresiz ve duygularının esiridir. Becca’nın oğlunun ölümüne neden olan kazayı yapan lise öğrencisi Jason ile tesadüfen karşılaşması yaşamında bazı şeyleri değiştirir. Onunla ara sıra buluşarak yaptığı konuşmaların kendisini rahatlattığını hisseder.Jason’ın paralel evrenlerdeki yaşam teorisinden yola çıkarak çizdiği “Rabbit Hole”adını verdiği çizgi roman, Becca’nın ilgisini çeker. Teselliyi paralel evrenlerde birbirinden farklı yaşamlara inanmakta bulmaya başlar. Romanın kahramanı Alice Harikalar Diyarı’nda olduğu gibi bir tavşan deliğinden girerek paralel evrenlere geçmektedir. 

Yaşamın olumsuz bir yönünü anlatırken son derece sakin bir anlatım kullanıyor yönetmen Cameron Mitchell. Sinema dünyasına “Hedwig ve Kızgın Çıkıntısı” ve “Shortbus” gibi sıra dışı iki bağımsız filmle giren genç Mitchell, bu kez deneyimli, ana akıma ait bir yönetmen duruşu sergiliyor. Önceki filmlerindeki çılgın rock’n roll havasından eser yok. Sade ve gösterişsiz anlatımını zedeleyecek bir duygu sömürüsüne sapmıyor. Her şey mümkün olduğu kadar gerçekçi ve sakin.Kidman ve Eckhart son derece uyumlu performanslar sunuyorlar. Kidman’ın mesafeli duruşu ve Eckhart’ın yakınlaşma çabası, ölçülü oyunculuklar ile “iyi oynanmış” karakterlere dönüşmüş. Kidman, Becca karakteri ile bu yıl hem Altın Küre’ye hem de Oscar’a aday gösterilmişti. Finalde Becca ve Howie’nin bahçede yaptıkları konuşma yaşamın tekrarları ve anlamsızlığı üzerine nihilist bir mesaj verirken, ancak karşılıklı sevgi bir anlam kazandırabilir diyor. 

MUTLULUĞUN PEŞİNDE-RABBIT HOLE 

YÖNETMEN: JAMES CAMERON MITCHELL 

OYUNCULAR:NİCOLE KİDMAN, AARON ECKHART, DİANNE WEST. 

 
Toplam blog
: 223
: 1093
Kayıt tarihi
: 12.01.11
 
 

İzmir’de doğdu. Viyana Tıp fakültesini bitirip doktor ünvanını aldıktan sonra Genel Cerrahi ihtis..