Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '17

 
Kategori
Güncel
 

Pekin-Londra Hattı Hayırlara Vesile Olsun!

Pekin-Londra Hattı Hayırlara Vesile Olsun!
 

Şüphesiz ki, bu proje çok önemli bir proje olmakla birlikte "insanlığı dengeleyecek" nitelikte bir projedir.

İnsanlığı dengeleyecekten kast edilen, doğunun sömürülen işçilerinin Doğu Asya ülkelerinde olduğu ve bu durumun işçilik maliyeti yüksek, üretime sahip ülkelerdeki insanların düşecek olan hayat standartlarıdır. Çin ve Doğu ve Güneydoğu Asya ülkeleri ile yarışabilecek herhangi batı ülkesi yoktur. Bu durumda Almanya’da asgari ücretin, Çin’dekinin on beş katı gibi bir oranda olması ve üretilen ürünlerin Çin’in insanlarının yüzyıllardır pirinç yiyerek, yaşam savaşı verdiği dünya düzeninde hayat standartları açısından yüzyıllar sonra denge kurulmuş olacaktır.

Bunun ülkemize yansıması yerli sanayi, yerli üreticilerin ciddi bir darbe yiyeceği şeklinde bir beklenti abartı olmaz. Ben de patron olsam beşte bir fiyatına mal edeceğimi bildiğim bir ürünü elbette Çin’de üretirim. Hâlihazırda, Çin, Hindistan gibi nüfusunu beslemekte sorunlar yaşayan ülkeler kısmen rahat nefes alacak ve teknoloji üretemeyen, kendine bakamayan ülkeler, özellikle Batı işçisi bu projeden en fazla olumsuz etkilenecek olanlardır.

Patronlar mı? Bence patronlar her zaman patron olarak kalacaktır. Onlar servetlerini artırmanın keyfini yaşarken, işçilerin maaşları üzerindeki baskı daha da artmak zorundadır. Teknolojik atılım yapamayan ülkelerin gelecekte yeri olmayacak!

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..