- Kategori
- Türk Mutfağı
Pekmezli bulgur helvası
Bazen tatlı krizi tutar ya işte o günlerden birinde; helva yapayım dedim. Evde irmik bitmiş. ne yapabilirim diye düşünürken aklıma ince bulgur'dan helva yapmak geldi. Bayağıda başarılı oldu. İşte tarifim.
1/2 su bardağı ince (köftelik) bulgur
1 su bardağı pekmez
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 bardak su
ceviz veya fındık
üzeri için tarçın
Yapılışı
Teryağını ve zeytinyağını bir tencereye koyun ve eritin bulguru ilave edin. Altın rengini alana kadar kavurun. Pekmezi ve suyu karıştırın kavrulmuş bulgurun üzerine ekleyin tencerenin kapağını kapatın. 15 dakika demlendirin.Daha sonra ceviz veya fındığınızı ilave edip karıştırın. Servis tabağına koyun üzerine tarçın serperek servis yapın.
Afiyet olsun. Sevgi ve huzurla kalın.