Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '13

 
Kategori
Türk Mutfağı
Okunma Sayısı
1167
 

Pekmezli bulgur helvası

Pekmezli bulgur helvası
 

Bazen tatlı krizi tutar ya işte o günlerden birinde; helva yapayım dedim. Evde irmik bitmiş. ne yapabilirim diye düşünürken aklıma ince bulgur'dan helva yapmak geldi. Bayağıda başarılı oldu. İşte tarifim.

1/2 su bardağı ince (köftelik) bulgur

1 su bardağı pekmez

3 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı zeytinyağı

2 bardak su

ceviz veya fındık

üzeri için tarçın

Yapılışı

Teryağını ve zeytinyağını bir tencereye koyun ve eritin bulguru ilave edin. Altın rengini alana kadar kavurun. Pekmezi ve suyu karıştırın kavrulmuş bulgurun üzerine ekleyin tencerenin kapağını kapatın. 15 dakika demlendirin.Daha sonra ceviz veya fındığınızı ilave edip karıştırın. Servis tabağına koyun üzerine tarçın serperek servis yapın.

Afiyet olsun. Sevgi ve huzurla kalın.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Elinize sağlık Şükran hanım.çok sağolunuz.Yarın deneyeceğim inşallah.Çok lezzetli olacağından eminim.Selam ve saygılarımla.

Abbas Oğuz 
 30.11.2013 18:08
Cevap :
Sayın Oğuz. Teşekkürler sevgiyle kalın.  07.12.2013 19:04
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 77
Toplam yorum
: 51
Toplam mesaj
: 1
Ort. okunma sayısı
: 717
Kayıt tarihi
: 03.12.12
 
 

Bir kadın, bir anne, kırk yıllık eş... Resim yapmak, yazı ve şiir yazmak, her gün yeni şeyler..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster