Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '13

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Pembe Candaner ve Çöp Kamyonu Kanunu

Pembe Candaner ve Çöp Kamyonu Kanunu
 

alıntıdır


Pembe Candaner’i tanıyor musunuz? Kendisi çoğumuzun bildiği bir İnsan Kaynakları Şirketi’nin CEO’su. Kendisiyle beraber çalışma fırsatını maalesef bulamadım. Ben İK Şirketinde göreve başladığımda o başka bir yere geçmişti. Ancak yüzünü görmediğim, adını sürekli duyduğum biri haline geldi.

Meraklandım.

Daha sonra kendisini internetten takip etmeye başladım. Sonra da köşe yazılarından. Henüz kitaplarını okuma fırsatı bulamadım ancak örnek alınması gereken bir hayat felsefesi olduğuna eminim.

Güçlü, zeki, üretken, yaratıcı, güzel ve asil duruşu olan bir bayan.

İnsan Kaynakları sektöründe onu hemen hemen tanımayan yok gibi.  Bir süredir yazılarını takip ediyorum. Öyle ki, artık kaçırdığım yazılarını okumaya başladım. Yani geçmişe dönük olanları. Çok sevdiğim, kişisel gelişim niteliğinde olan bir yazısını paylaşmak istedim sizlerle.

(…)

ÇÖP KAMYONU KANUNU

Her tarafımızın denizlerle değil, yazılı ve sözlü kanunlarla çevrili olduğu, ancak birçoğunun uygulanmadığı, diğer bir kısmının da keyfe keder uygulandığı bir ülkenin yaşayanı olarak size bir kanun da benden bugün. Bu kanunun özelliği, bu kanuna hiç kimse uymasa bile, siz uyduğunuz takdirde hayatınızın çok kolaylaşacağı ve mutlu olacağınızdır. Umarım beğenir ve uygularsınız. Kanunun adı "Çöp Kamyonu Kanunu". Başka isim yok muydu? diyenler için hemen küçük bir açıklama yapayım.Yoktu. Bu kanunun ismi bundan iyi olamazdı.

Yine etrafımıza bir bakalım, özellikle de trafikte bu gözlemi yapmak çok daha kolay. Çevremizde insan görünümünde olup aslında içleri çöp dolu 'çöp kamyonu' olarak dolaşan birçok kişi var. Büyük şehirde yaşamanın zorluklarına eklenmiş, kişisel kızgınlık, kıskançlık, öfke ve hayal kırıklıklarının çöpleriyle dolu, etrafımızı çevrelemiş durumdalar. Çöpleri biriktikçe bu çöpleri boşaltacak bir yer arıyorlar, buna ihtiyaçları oluyor. Bu boşaltım yeri o anda siz de olabilirsiniz. Aman dikkat!! Trafikten başlayalım. Kurallara uymayıp sizin hayatınızı da riske sokup sonra da sanki suçlu sizmişsiniz gibi davranan şoföre kızmak yerine sadece gülümseyin geçin gidin. Hemen onu tanıyın. 'O' bir 'Çöp Kamyonu'. İçinde çöp taşımasaydı ne kendinin ne de sizin yaşamınızı tehlikeye sokardı. O anda eğer sinirlerinize hakim olamaz da ona uyarsanız, bütün o çöpler hemen üzerinize boşaltılacak haberiniz olsun Bu yüzden insanlık sizde kalsın, onu çöpleriyle baş başa bırakın. Gülümseyin, geçin gidin…

İşe gittiniz, kazandığınız büyük bir başarıdan dolayı yöneticinizden bir takdir bekliyorsunuz. O ise ne yapıyor? Bambaşka bir nedenden dolayı sizi suçluyor. Aman dikkat!! Sinirlerinize hakim olamazsanız çöpler üzerinize yağacak haberiniz olsun. Çünkü o bir 'Çöp Kamyonu'. Kendi kendinizi tebrik edip hemen oradan uzaklaşın ve gülümseyin. 'Çöp kamyonu' olmadığınız için şükredin...

İş yerlerinde de park etmiş yüzlerce çöp kamyonu var.

Eve geldiniz. Evde de bazen park etmiş çöp kamyonlarından bulunabilir. Dış görünüşlerine biraz dikkatlice bakarsanız hemen anlarsınız. Aman dikkat!! Gülümseyin ve doğru odanıza Sevgilinizle buluştunuz ya da ailesiyle... Çöp kokusunu aldınız. Aman dikkat!! Hemen uzaklaşın oradan... Sakın ha, siz siz olun bu tür bozuk davranışları, kişiliğinize yöneltilmiş saldırı olarak algılamayın. Sadece gülümseyin, onlar için iyi şeyler temenni edin ve yolunuza devam edin. Yoksa siz de onların çöpünü üzerinize alıp işyerinize, evinize veya sokaktaki diğer masum insanlara dağıtan 'Çöp Kamyon'larından biri olursunuz. Aman dikkat!! Bu kanunu uygulayın ve yaşamınızın ne kadar kolaylaştığına şahit olun. Unutmayalım, yüzünü güneşe dönen insanların gölge gördüğü hiçbir zaman görülmemiştir.

(…)

Çöp kamyonlarından uzak bir hafta yaşamanız dileğimle…

 
Toplam blog
: 670
: 1923
Kayıt tarihi
: 19.12.10
 
 

İstanbul doğumlu. Kuantum Yaşam Koçu. EFT, NLP, ETKİLİ İLETİŞİM, BEDEN DİLİ gibi bir çok konuda e..