Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '11

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Pembe hayaller ve gri gerçekler…

Pembe hayaller ve gri gerçekler…
 

Açlıktan nefesi kokan işsiz genç delikanlı ile kendi gibi bir ailenin işsiz kızı, denize bakan bir ağacın altına oturmuş evlilik hayalleri kurarlar. Çeşitli hayallerin arasından birinci sıraya gelen hayal bahçe içinde, nohut oda, bakla sofa ama illede pancurları pembe boyalı bir evdir. Tamam, hayal kurmak elbette gereklidir ve denize nazır o görkemli ağacın altında müstakil ev hayali kurmanın hiçbir mahsuru yoktur. Ama evlenilmediği sürece. Ne yazık ki, evlenince yokların sevgi ile karşılanmadığı, pembe pancurlu ev hayalinin gerçekleşme ihtimalinin sıfıra yakın olduğu görülecektir. Hayal pembe, gerçeklerse gridir. 

Bizim TÜİK diye resmi bir kuruluşumuz var. Bilenler bilir, her konunun istatistiğini tutar, halkı bilgilendirir. Hatırlamadınız mı? Hani başbakan öyle düşündü diye bir ayda işsizlik oranlarını %14 den %11 indirivermişti. Yine mi hatırlamadınız? Hani temel gıda, enerji gibi kalemler her ay %3-5 zamlanırken, inanılmaz bir hesap yöntemi ile enflasyonu yıllık %8 in üzerine asla çıkarmaz ve siz de ona göre zam alırsınız. Hatırladınız değil mi? 

İşte o TÜİK denilen kurum muhakkak bir ayarlanmalı, biraz zaptı rapt altına alınmalı. Anlaşılan kimse ilgilenmeyince pembe dururken gri rakamlar yayınlıyor. Hükümetimiz dünyanın 16'ncı büyük ekonomisi olduğumuzu, her şeyin güllük gülistanlık olduğunu, yakında çok daha nurlu ufukların bizi beklediğini söylerken bu kurum çıkmış 10 000 dolar ile (GSMH) gayrisafi milli hasıla da dünyada 48. olduğumuzu söylüyor. Bu yetmiyormuş gibi bir de tutturmuşlar Avrupa ülkeleri arasında satın alma hacmimiz ancak 37 ülke arasında bizi otuzuncu sıraya koyuyor. Bakar mısınız, söylenen aynen şu. “2010 yılı geçici tahminlerine göre, karşılaştırmalarda yer alan 37 ülke arasında kişi başına hacim endeksi en yüksek ülke 283 ile Lüksemburg, en düşük ülke ise 29 ile Arnavutluk’dur. Türkiye’nin 2010 yılı için kişi başına hacim endeksi 48’dir.” Birde diyorlar ki istatistikler yalan söylemez. Hay Allah, şöyle iyiyiz, aslanız, kaplanız nutukları ne peki? Hani biz AB ye rest çekecek seviyeye geldikti. Bizden zayıf ülkeleri merak ettinizse söyleyeyim. Romanya, Bulgaristan, Karadağ, Makedonya, Sırbistan, Bosna-Hersek, Arnavutluk. 

Yok yok, bu böyle olmaz, hem devlet kuruluşu olacaksın hem de başına buyruk (ara sıra da olsa) araştırma yapacaksın. Sen o gri rakamları kendine sakla, bize pembeleri söyle. Biz pembe pancurlu ev istiyoruz. 

İzmir 2011-06-23 

 

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..