Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

Bir küçücük kız çocuğu vardı..Penceresinden dünyaya bakıyordu..Dünya girdi gözüne, söylemeden edemedi o zaman aklındakileri,yazmadan geçemedi yaşadıklarını.. Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi öğrencisi.. Bilmeye çabalıyor bazı şeyleri, henüz 18'inde. Okumayı, yazmayı.. Okudukça yazmayı s..

Devamı
 
 

Yazdığım Kategoriler

 
Çin süper güç olabilir mi?

Şu bir gerçek ki çin büyümeye başladı. .ve onu tehdit olarak algınlayanlara karşı parolası çinin barışçıl kalkınması. Günümüzde yükselen değer olabilir ancak çinin hala çok kapalı bir yapısı oluşu onun aleyine sonuçlanacak gibi. Halk içindeki huzursuzluk ileride çinin başına bela olucağını düşünüyorum. Ayrıca çin şu an çok ciddi çevre sorunları ile yüzleşmekte. İş ve dış bölgeler arasındaki gelir farkı keza taşra ve merkez arasındaki gelir farkı da huzursuzluk yaratmakta. İç göç içinde bir takım sınırlamalara sahip çin. Ek olarak, şu an çinin herkese göz kırpmaya ihtiyacı var özellikle amerikaya. Ticaret için vazgeçilmez. Ayrıca, çin kültürü ve dilinin az bilinmesi ya da tamamen hakim olunmaması ticari açıdan zarar etmesine neden olabiliyor girişimlerin. Çin yasalarının, yapısının, kültürünün daha çok anlaşılması gerektiğini düşünüyorum. Eğer çin süper güç olacaksa da baya bir zaman alıcak bu.

14 Mart 2007 00:38
"Karadutum, çatalkaram, çingenem"

Çoğumuz Bedri Rahmi'yi şair olarak biliyor hatta yakın zamana kadar ben de sadece şair yönüyle tanıyordum ta ki bir cumartesi sabahı İstanbul Modern'i gezene kadar.. Koridorun sonunda onun, bu resimiyle karşılaştım ve Bedri Rahmi'ye ait olunca ilk başta çok şaşırdım. Şairleri , ressamları çok yönlü öğrenebilsek ne güzel olur o zaman sanatçı kelimesinin ne demek olduğunuz anlarız belki de. Resim hala sergileniyor mu bilmiyorum ama İstanbul Modern 'e gitmenizi öneririm.

13 Mart 2007 18:45
Önce ayılar sonra biz

daha önce, gelecek kuşaklar orman yok demesin diye bir kapmanya vardı.. yakında gelecek kuşaklar dünya yok olmuş diyecekler!

12 Mart 2007 01:30
 
Toplam blog
: 7
: 668
Kayıt tarihi
: 04.03.07