Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Temmuz '11

 
Kategori
Futbol
 

Pendikspor Süper Lige alındı!

Pendikspor Süper Lige alındı!
 

Transferler


Süper lig takımlarımızın şu ana kadar yaptıkları transferleri ve oluşturdukları yeni kadroları “kısaca” değerlendirip, (bir değişiklik olmadan başlarsa) gelecek sezona ait beklentilerimizi sıralayalım. 

Bu sene özellikle Avrupa’da oynayan gurbetçi oyuncuların transferleri dikkat çekiyor. Eğer bir yanlışlık yapmadıysam bu sene tam 26 Türk asıllı futbolcu Süper Lig ekipleri tarafından Avrupa’nın çeşitli kulüplerinden transfer edilmiş durumda. Beşiktaş, Bursaspor, Eskişehirspor ve Kayserispor bu konuda başı çeken kulüpler olarak görülüyor. Bunun sonuçlarını sezon ilerledikçe daha iyi göreceğiz. 

Her ne kadar transferler güçlerini artırmak adına yapılsa da, Ankaragücü, Gençlerbirliği, İstanbul BŞB, KDÇ Karabük ve Trabzonspor’un güç kaybettikleri fikrindeyim.  

Süper lige bu sene çıkan takımlardan Mersin İY’nin isim yapmış ancak hevesi geçmiş transferler yaptığını, şampiyon olan takımlarını fazla dağıttığını düşünüyorum. Başarılı olmaları zor. Orduspor ve Samsunspor’un daha soğukkanlı ve akıllıca davrandıkları söylenebilir. 

Geçen seneye oranla gücünü artıran takımların başında Galatasaray geliyor. Geçen sene yaşanan felaketten sonra böyle bir değişikliğe gitmek, “özgüven” sorununun üstesinden gelmek için şarttı. Yüksek tekniğin yanı sıra mücadele gücü yüksek transferlere yönelen Galatasaray’da özellikle Selçuk ve Muslera transferleri büyük bir sıkıntıyı giderecektir. Trabzonspor’un Selçuk’u çok arayacağını söylemek için kahin olmaya gerek yok. 

Fenerbahçe’nin transferleri iyi ancak Fenerbahçe’yi halen bulunduğu durumdan ileri taşıyabilecek kadar değil. Fakat Emenike’nin sakatlıkları ve oyun içinde nasıl kullanılacağının önemli olduğunu belirtelim. Şüphesiz şike soruşturmalarının yarattığı belirsizlik, ellerini bağlayan en büyük sıkıntı. 

Beşiktaş şu an için tam bir belirsizlik. Alınan isimler iyi gibi duruyor ama beş benzemez gibi, toparlama bir takım görüntüsü veriyor. Takım olmayı başaramazlarsa bu sene de başarıyı yakalayabileceklerini düşünmüyorum. Öyle tahmin ediyorum ki, bu oyuncu yapısı ile işleri hayli zor olacak. 

Bursaspor ve Gaziantepspor’un istikrarını sürdüreceğini düşünüyorum. Ancak uzun süre üst sıralara oynamanın getirdiği ruhsal yorgunluk meydana gelebilir, dikkat. 

Antalyaspor ve Kayserispor daha mücadeleci bir takım yarattılar.  

Bu sene transfer haberlerinde pek dikkat çekmeyen ancak öne çıkabileceğini düşündüğüm sürpriz isimler ise şöyle: Yasin Pehlivan, Taşkın Çalış (Gaziantepspor), Abdülkadir Kayalı (Eskişehirspor), Eren Albayrak (Trabzonspor), Engin Bekdemir, Nadir Çiftçi (Kayserispor) 

********** 

İlave Bilgi: Transferlerde bir şey daha dikkatimi çekti: Sezonu “Bank Asya 1. Lig’de” değil, “Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta 9. tamamlayan Pendikspor’dan bu sezon Süper Lige transfer olan tam 4 futbolcu varmış. Bir tanesi İstanbul BŞB, bir tanesi Antalyaspor ve diğer ikisi de Fenerbahçe’ye transfer olmuşlar. 

 
Toplam blog
: 293
: 1063
Kayıt tarihi
: 07.11.08
 
 

Sporun bir kavgadan çok; ahlak, mücadele, eğitim, zeka ve dürüstlük olduğuna inanıyorum. Doğaya, ..