Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '20

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

PENİS EĞRİLİĞİ NEDİR?

Peyronie Nedir?
 
Peyronie doğuştan olmayan sonradan oluşan penis eğriliğidir. Peyronie hastalığı penisin sertleşmesine neden olan kavarnöz adlı cisimlerini saran sağlam kabuğun içinde sıkar dokusu oluşması ile karakterize bir hastalıktır. Bu kireçlenme penisin içine kan gitmesini engelleyerek sertleşmeyi bozar. Ereksiyon ağrılıdır. Peyroni hastalığında eğrilik yukarı doğrudur. Cinsel birleşme sorunu oluşturur. Görüntü kötüdür. Penis, kireçlenmenin derecesine bağlı olarak küçüktür. Kireçlenme penisin ne kadar kökünde ise penisin daha uç kısmına kan gidemeyeceği için sertleşme sorunu fazladır.
 
Peyronie Nedeni
Peyronie hastalığının nedeni tam olarak bilinmemektedir. Cinsel temas sırasında miktotravmaların sebep olduğu söylenmektedir ancak kanıtlı bir bilgi mevcut değildir. Prostat kanseri ameliyatından sonra gözükme oranı yüksektir. Orta yaşlı erkeklerde gözükür.
 
Peyronie Teşhisi
Peyronie’nin ileri dönemlerinde sertleşme tamamen bozulur. Penis eğriliğinin tanısı basit bir fiziki muayene ile kolayca yapılabilir. Kireçlenmenin derecesi ve yaygınlığını anlamak içim film ve ultrason gerekebilir. Penis eğriliği ağrılı ereksiyon ve yetersiz sertleşme ile gösterir.
 
Peyronie İlaç Tedavisi
Peyronie, Penis eğriliği tedavisinde uzun yıllar kullanılan ağızdan verilen ilaçların işe yaramadığı görülmüştür. Ayrıca penisin içerisine yapılan iğne tedavisininde bir faydası olmadığı gösterilmiştir. Düşük doz radyoterapinin sadece ağrıyı azaltmakta faydası olabilir.
 
 
 
Yar.Doç.Dr.Bülent ŞEN
 
www.opdrbulentsen.com
 
ÜROLOJİ UZMANI
 
Toplam blog
: 9
: 52
Kayıt tarihi
: 10.01.20
 
 

Yr. Dç. Dr. Bülent Şen, Uzun Yıllar Konusunda Uzmanlaşmış Ekibi İle, Üst Düzey Sağlık Hizmeti Verir..