Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '15

 
Kategori
Yöresel Yemekler
Okunma Sayısı
449
 

Pepeçura ya da Moustalevria (Mor Üzüm Muhallebisi)

Pepeçura ya da Moustalevria (Mor Üzüm Muhallebisi)
 

Doğu Karadeniz’ in yöresel bir tatlısıdır. Özellikle Ramazan ayında Doğu Karadeniz bölgesinde sıklıkla yapıldığı gibi, Yunanistan'ın da vazgeçilmez tatlılarından biridir

Yunanistan'da Moustalevria olarak bilinir. Karadenizliler, kokulu, siyah, kalın kabuklu üzümden yapıyorlar ama siyah üzümden yapabilirsiniz. "Pepeçura" rengi de tadı da müthiş bir tatlı.

Malzemeler:

2 kg kokulu, siyah üzüm (ya da siyah üzüm)

1/2 su bardağı mısır unu (Karadenizliler genellikle tamamını mısır unuyla yapıyor)

1/2 su bardağı mısır nişastası

1 su bardağı şeker

2 su bardağı su

1 paket vanilin (kokulu üzüm kullanırsanız aroma kullanmaza gerek yok ama ben gerekirse kendi yetiştirdiğim gül damlası otunu kullanmayı tercih ediyorum)

Üzümleri iyice yıkadıktan sonra, ayıklayıp, 2 bardak su ile pişirin. 

Yarım saat kadar kaynattıktan sonra süzgeçten geçirip posalarını ayırın 

Kalan üzüm suyunu tekrar tencereye alıp, mısır unu, şeker, nişasta ve vanilini ekleyerek, bir çırpma teliyle sürekli karıştırın. Muhallebi kıvamına gelene kadar yaklaşık 20 dakika boyunca pişirin. 

Sıcakken kaselere paylaştırın. 

Üzerini dilediğiniz malzemeyle süsleyebilirsiniz.

Soğuduktan sonra buzdolabında soğutun. 3-4 saat sonra servis yapın.

Not: Sadece mısır unu ile yapabildiğiniz gibi, sadece nişasta ile de yapabilirsiniz

Afiyet Olsun

 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 22
Toplam yorum
: 2
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 1177
Kayıt tarihi
: 05.07.14
 
 

Aslen ressam, biraz grafiker, tesadüfen televizyoncu, kendince okur-yazar, şu sıralar Beylikdüzü ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster