Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
2601
 

Pepeçuralı İrmik Tatlısı

Pepeçuralı İrmik Tatlısı
 

Geçen hafta kalabalık bir akraba grubu ile gittiğimiz Karadeniz gezisinde yediğimiz Pepeçura adı verilen tatlıları çok beğendik.Tek başına oldukça hafif ve lezzetli olan tatlıyı irmik tatlısı ile ne kadar yakışacağını düşündüm.İlk fırsatta da denedim.Vallahi harika oldu.Benden söylemesi! Malzemeler:
    pepeçura için: 3 su bardağı kara üzüm suyu (hoş kokulu küçük taneli makbul olan) 1/4 su bardağı ince mısır unu 1/4 su bardağı mısır nişastası 1 yemek kaşığı limon suyu 1/2 su bardağı şeker irmik tatlısı için: 1 lt.süt(5 su bardağı) 1 su bardağından 1 parmak eksik irmik 1 su bardağından az şeker(damak tadınıza göre) 1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı tereyağ(arzu ederseniz) üzeri için: 4 adet petibör bisküvi 6-7 adet iç ceviz
    İrmik tatlısı için bir tencereye irmiği,şekeri veyumurta sarısını alıp karıştırın.Yavaş yavaş süt ilave edip,karıştırarak pişirin.2 dk. kaynattıktan sonra tabanı ıslatılmış bir borcama döküp,üzerini düzleyin. Başka bir tencereye,şekeri,limon suyunu,mısır unu ve nişastasını alın.Delikli bir süzgeçte üzümlerin suyunu çıkarıp(3 su bardağı) tencereye yavaşça karıştırarak boşaltın.Pişirip,irmikli tatlının üzerine dökün. İyice ılıdıktan sonra robotta çekilmiş ceviz ve bisküvi kırıntısını üzerine serin.Üzerini streçle kaplayıp öylece buzdolabında soğutup,servis yapın.
Not:Pepeçurayı tek başına hazırlayıp,kaselerde sunma isterseniz nişastayı biraz daha az ilave edip,mısır unu miktarını o kadar fazlalaştırın.Trabzonda yediğimiz aynen böyle idi ve mısır ununun yerken biraz daha farkedilir olması hoş olmuştu.Ben irmiğin üzerinde biraz daha yumuşak olması için eşit miktarda ilave ettim. Gezimizde bize rehberlik eden bayan, bu tatlının likapa denilen bir meyveden de yapıldığını ve daha güzel olduğunu söylemişti.Kırmızı erikten de sanırım hoş olur(eriği kaynatıp suyunu sıkmak lazım tabi) Tatlının üzerine ben bisküvili ceviz karışımı döktüm ama siz hindistan cevizi rendesi rendesi de serpebilirsiniz. <ımg height="225" src="http://www.defneyapragi.com/Dosyalar/Resim2/pepeçunili_2.jpg" width="300" border="0">

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 35
Toplam yorum
: 37
Toplam mesaj
: 9
Ort. okunma sayısı
: 2808
Kayıt tarihi
: 17.10.07
 
 

1971 doğumlu işletme mezunu, iki çocuk annesi bir ev hanımıyım. Kitap okumayı, yemek yapmayı, yeni t..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster