Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '12

 
Kategori
TV Programları
 

Pepee mi? Pocoyo mu?

Pepee mi? Pocoyo mu?
 

Pepee Pocoyo'ya karşı.


Uzun zamandır Pepee hakkında düşüncelerimi paylaşmak istiyordum ama bir türlü fırsat bulup da yazamadım. Kısmet bugüneymiş. Bu günlerde bir savaştır gidiyor daha doğrusu savaş dün başladı. Pocoyo Pepee'ye karşı diye. Uzun zamandır hatta ilk bölümünden beri ve derginin ilk sayısından beri Pepee takipçisiyim. Çocuklarım bizim onlara öğrettiklerimizin üzerine bir şeyler koyarak öğrendiklerini pekiştirmeyi Pepee'den öğrendi. Renkleri, sayı saymasını, aile bağlarını, sevgiyi, saygıyı, oyunları, şekilleri, kısacası o yaşta öğrenilmesi gereken ne varsa hep Pepee sayesinde öğrendi. Halk oyunlarımızı, şarkı söylemeyi,"Seni seviyorum" demenin bu kadar kolay ve bu kadar güzel olduğunu hep Pepee'den öğrendiler. Kardeşiyle iyi geçinmeyi, oyuncaklarını arkadaşlarıyla paylaşmayı hep Pepee'den öğrendiler. Pepee bizden biriydi odanın içinde beyaz camdan bizim dünyamıza yansıyan gerçek bir Türk karakteri ve Türk yapımıydı. Çocuklarımızı sevdiğimiz gibi sever olduk Pepee'yi. Bugüne kadar hep yabancıların bize pazarladığı,şiddet unsuru yüksek olan çizgi filmleri izlettik çocuklarımıza. Pizza yediler, cola içtiler, ama Pepee öyle mi? Kısır yaptı annesi Pepee'ye ayran içti Pepee, yeşil mercimek yedi yeri geldi, lahmacunun tadına baktı bazan da. Obez olmadı Pepee, dengesiz ve de aburcuburlarla beslenmedi Pepee. Ulusal bayramlarımızı kutladı, dinî bayramlarımızıda el öptü şeker topladı Pepee. Oysa Pocoyo öyle mi? Yeri yurdu bile yok garibimin. Bir boşluk alemde yaşıyor. Tamam 0-3 yaş için uygun olabilir belki ama daha sonrası yaşlar için hiç de uygun değil.Pepee ise 0-10 yaşa kadar hitab edebiliyor çocuklarımıza. Her bölümü bir başka güzel, her bölümü bir başka özel.

Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim ki Pepee-Pocoyo savaşının ardında lisans olayından daha büyük bir olay var. İsim vermesem de sizler bilirsiniz eminim. Caillou'yu da yayına veren yayın kurumu Pepee'nin büyük başarısından sonra ürünlerini satamaz oldu. Pazarı Pepee'ye kaptırdı. Pepee'nin karşısına da Pocoyo'yu koydu ama oCaillou'daki başarıyı tutturamamasından mıdır bilinmez Pocoyo'nun İspanyol yapımcıları apar-topar Türkiyey'ye geldi dava açacaklarını söylediler.  Bana göre bu bir rastlantı değil.

Sonuç olarak bana deseler ki: " Pepee mi yoksa Pocoyo mu?" ben sonuna kadar Pepee derim. Ben bu güne kadar böylesine bir Türk karakteri görmedim çocuklarımız tarafından sevilen ve beğenilen.

Sevgiyle...

 
Toplam blog
: 106
: 1391
Kayıt tarihi
: 13.02.08
 
 

1976 Adana doğumluyum. Cumhuriyet Üniversitesi İşletmecilik bölümü mezunuyum. Evliyim. Adem Hamza..