Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '13

 
Kategori
İnternet
 

Pepee

Pepee
 

Pepee Oyunları;   Çizgi karakterler ile hazırlanan bilgisayar oyunları çocuklar tarafından istisnasız ilgi görmektedir. Özellikle konu ülkemizde beğenilen, hatta daha iyisi Türkiye ’de yaratılmış olan çizgi karakterlerden Pepee olunca beğeni en üst seviyeye çıkmaktadır.

Flash web tabanlı oyun sitelerinde pepe oyunları son yıllarda en çok oynanan oyunlar arasında zirveyi zorlamaktadır. Bunun sebebi okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocukların artık düzenli olarak bilgisayar kullanım alışkanlığı elde etmiş olmalarıdır. Aileleri de yaşlarına uygun olmayan şiddet içerikli oyunları oynamaları yerine çocuklarını pepee oyunları gibi eğitici ve öğretici uygulamalara yöneltmektedirler.

Konu çizgi film karakterinin oyununu yapmak olunca hali hazırda animasyon ile hazırlanan bir malzemeyi oyuna dönüştürmek oldukça kolaydır. Bu bazen telif hakları konusunda sorunlar yaşatsa da bu oyunların çoğu maddi gelir amacı gütmeyen amatör yapımlar olduklarından hak sahiplerine herhangi bir zararları olmamaktadır.

Pepe oyunlarında en çok sevilen tür genelde labirent ve pepe boyama oyunları olmaktadır. Dizide Pepee karakteri konuşma zorluğu çeken bir çocuğu canlandırdığı için harfleri öğrenme ve cümle kurma ile alakalı eğitici pepe oyunları da sıkça ziyaret edilenler arasındadır.

Çok basit gibi görünseler de bu tarz okul öncesi oyunlarının önemi büyüktür. Bilgisayar ve internet sonsuz bilgi kaynakları olsa da çocukların kendi kararlarını tam anlamıyla veremeyip, neyin yararlı neyin zararlı tam anlamıyla bilemedikleri yıllarda vakit geçirebilmeleri için çok büyük önem arz etmektedir. Bu sayede hem aileler içleri rahat bir biçimde çocuklarını bilgisayar başında bırakabilirken aynı zamanda da çocuklar oynadıkları her oyunda yeni bir şey öğrenip gelecek hayatına bir adım daha bilinçli yaklaşmaktadırlar. Pepe oyunları tarzı çocuklara yönelik oyunlar bu yönden gelecek senelerde de yararlı olmaya devam edecektirler.

 
Toplam blog
: 80
: 2949
Kayıt tarihi
: 13.01.13
 
 

Tuncay Takmaz 1975 yılında Şişli İstanbul'da doğdu. Bugüne kadar 27 kişisel sergi açtı, çok sayıd..