Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '17

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Pera Müzesi'nde iki yeni sergi

Pera Müzesi'nde iki yeni sergi
 

Geçtiğimiz aylarda Boşnak ressam Mersad Berber’in eserlerine ev sahipliği yapan Pera Müzesi, bu etkinliğin sona ermesinin ardından iki yeni sergiye ev sahipliği yapmaya başladı. Bu kez Kosta Rikalı heykeltıraş José Sancho’nun figür ve hayvan bedenleri gibi temalarla şekillendirdiği eserleri Pera Müzesi’nde.

6 Ağustos’a kadar sürecek olan “Erotik Doğa” isimli sergi Pera Müzesi’nin kapalı olduğu Pazartesi günleri hariç her gün ziyarete açık. José Sancho Fondacion ve Kosta Rika Büyükelçiliği’nin de katkılarıyla düzenlenen serginin kitabı da Pera Müzesi Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Eserleri doğup büyüdüğü Kosta Rika’nın, Hispanik ve Kolomb öncesi yerli kültüründen de izler taşıyan José Sancho’nun en önemli ilham kaynağıysa Pablo Picasso.

Sanat tarihçisi ve eleştirmen Maria Enriqueta Yglesias’ın küratörlüğünde gerçekleşecek sergide, José Sancho’nun hayvan ve figür temalarına yer verilmekte. Sanatçı yapıtlarında, ahşap, bronz, demir levha ve granit gibi malzemeleri kullanmayı tercih ediyor.

Pera Müzesi’nde, José Sancho sergisiyle aynı anda başlayıp yine 6 Ağustos’a kadar sürecek olan bir diğer süreli sergiyse “Çiftdüşün Çiftgörü” ismini taşıyor. Alistair Hicks küratörlüğünde gerçekleştirilen sergide Rus sanatçı Pavel Pepperstein’dan yola çıkıp 34 farklı ismin yapıtlarına yer veriliyor.

 
Toplam blog
: 55
: 143
Kayıt tarihi
: 22.11.12
 
 

Kültür Mantarı ..