Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '15

 
Kategori
Futbol
 

Pereira için geri sayım

Fenerbahçe' nin takım değeri 165 milyon Euro. Rakibi Akhisar Belediyespor ise 28 milyon Euro değerinde. Maç Kadıköy' de. Maç sonu tabelada 2-2' lik skor var.

 

Pereira geldiğinden bu yana pozitif olmaya çalıştık. Aykut Kocaman, Ersun Yanal ve İsmail Kartal dönemlerinden sonra iletişim becerisi yüksek, formayı adil dağıtmaya çalışan, sıcak bir hoca gördük. Bu gördüğümüzü sevdik ve ısındık. Ancak işin sahaya yansıyan kısmında işler iyi gitmiyor.

 

Haziran' dan beri sistem oturtamamış, önemli maçlardan sonuç alamamış bir hoca görüyoruz. Temmuz ayından bu yana, takım ile birlikte 17-18 maça çıkmış bir hocanın, artık belirli bir sistem oturtmasını bekleriz. Bir oyun felsefesini sahada görmek isteriz. Maalesef ne bir sistem ne de bir oyun felsefesi var. 

 

Bloklar arası kopuk, savunma anlayışı olmayan, bireysel yetenekler ile pozisyon üretebilen ancak sonuç almakta zorlanan bir takım görüyoruz. Üstelik fizik olarak da yetersiz bir takım. Bir hoca, 3 ayda bir takımı tanır ve gereğini yapar. En azından sahaya bir karakter yansıtır. En kötü ihtimalle, savaşan, mücadele eden bir futbol sergilenmesini sağlar. Bu seviyede, bu takım değerinde en kötü bunları bekleriz. 

 

Hiç biri yok. 

 

Bence Pereira için geri sayım başladı. 

 

Sabır, elbette gerekli. Bence yönetim de Pereira için sabır gösterecektir. Ancak benim bugün gözlemlediğim tribünlerin sabrı yok. Aziz Beyin geçen seneki İsmail Kartal yanlışı, tribünler nezdinde krediyi azalttı. Fenerbahçe taraftarı kulübüne ekonomik açıdan destek veriyor ve karşılığını bekliyor. Son dakikalardaki uğultular sabrın tükenmek üzere olduğunu gösteriyor. 

 

Yönetimin iki hafta sonraki Galatasaray derbisine kadar sabretmesi muhtemel. Eğer derbide başarılı bir sonuç elde edilemez ise, ki başarı Fenerbahçe taraftarı için 3 puan demektir, Pereira ile ilgili sürpriz bir hüküm verilebilir. 

 

Akhisar' a karşı kendi sahanda, 2-0' dan 2 puan kaybedebiliyorsan, bir şeyler olmamış, olmuyor demektir. 

 

Peki Pereira ne yapmalı?

 

Acilen takımı Galatasaray derbisine konsantre etmeli. Zaman ve kredi kazanmanın yolu bu derbiden geçiyor. Derbi kötü sonuçlanır ise geri sayım sona erer. Kazanılır ise Pereira nefes alır. Kafasında bir sistem ve felsefe oturtmak için fikirler, kalbinde de umut olabilir ancak vakti, kredisi azalıyor. Pereira, bu kadronun (stoperler hariç) hakkını veremiyor. 

 

Unutmamalı, Fenerbahçe taraftarının sabrı tükeniyor. 

 

Maçın teknik yorumları için bir önceki yazımı okuyabilirsiniz. Aynı zafiyetler bu maçta da devam ettiğinden, yorumlarımı tekrarlamak istemedim. Aşağıdaki linkten eski yazıma ulaşabilirsiniz.

 

http://www.milliyet.com.tr/bertan-kaya-celtic-macinin-dusundurdukleri-2126064-skorer-yazar-yazisi/

 

 
Toplam blog
: 575
: 567
Kayıt tarihi
: 10.05.07
 
 

İlgi alanları ekonomi, para politikası, siyaset, edebiyat, futbol, Türk ve Ortadoğu Tarihi, AB ve..