Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '16

 
Kategori
Futbol
 

Perreira ile yollar bir an önce ayrılmalı

Perreira ile yollar bir an önce ayrılmalı
 

Not: Fotoğraf google görsellerden alınmıştır


Fenerbahçe Monaco'ya 3-1 yenilerek Şampiyonlar Ligi arenasına erkenden veda etti. Dün akşam oynanan Monaco-Fenerbahçe maçında elenmemiz, geçen yıl 3 kupayı da alamamış Fenerbahçe takımında yeni sezonda yola tekrar Vitor Perreira ile çıkmanın sonucudur. 

Kuralar çekildiğinde Fb'nin muhtemel rakipler arasındaki en zor rakiple eşleştiğinin farkındayız. Fakat İstanbul'da oynanan ilk maç gösterdiki Monaco hazır ve güçlü değil. Yani son yıllarda gördüğümüz en zayıf Monaco. Taraftarda pek inanmamış olmalıki stat boştu. (taraftarın mutsuz ve kırgın olmasının da etkisi de var)  Perreira 3-5-2 diyor, 4-4-2 diyor, eski sistem diyor kafası karışık ama sorun sitemde değil sorun hocada. Geldiğinden beri oynattığı futbol taraftar ve kamuoyu tarafından beğenilmedi. Kurulan güçlü takıma rağmen 3 kupada da hayal kırıklığı yaşadı, takıma kondisyon ve güç yükleyemedi...

Fb son 7 yıldır katılamadığı Şampiyonlar Ligi'ne katılamayarak prestijin yanısıra tahmini 20 milyon euro gibi bir parayıda kaybetmiştir. Yönetim küçük hesaplar yaparak göz göre göre Fb'yi bu yılda başarısızlığa yani Perreira'ya teslim etti. Dün akşam elenmemizin sebebi Perreira değil onu hala bu takımın başında tutan başkan ve yönetimdir. Şimdi hesaplar başlamıştır. Hemen transfer haberleri başlar, ismi büyük bir oyuncu alınır başarısızlık unutturulur, herşey güllük gülistanlık olur(!!!).  

Takıma gelecek olursak; takım güçsüz ve bir taktiği yok, Ertuğrul tecrübesiz, Fernandao ise Şişmandao olmuş sahada ama mücadeleci, takımın belki de en hazır ismi Aatıf kenarda. Taraftarın tabiri caizse kanlı bıçaklı olduğu, antipati duyduğu, yönetimin alıcı bulamadığı için kadroda olan Emenike 2 maçta da takımın en iyisi ve tek umudu. Van Persie'nin durumu belirsiz. Bu şartlar altında malesef elenmek kaçınılmazdı. Tabi hakem faktörünü unuttum sanmayın. 2 maçta da  aleyhimize çalışıp doğrudan skora etki eden hatalar yaptılar ama ortada bir başarısızlık var ve bunun en büyük suçlusu teknik direktör kararı ile başkan ve yönetimdir.

Ligin ve Avrupa liginin de kaybedilmesi istenmiyorsa Perreira ile yollar bir an önce ayrılmalıdır...

 

 
Toplam blog
: 7
: 462
Kayıt tarihi
: 21.05.13
 
 

Sosyal bilimci, Ziraat Yüksek Mühendisi ve ekonomistim. Araştırmayı seven, doğa meraklısı bir kiş..