Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Peştanlı Ekolojik Yaşam Çiftliği'nde rüya gibi...

Peştanlı Ekolojik Yaşam Çiftliği'nde rüya gibi...
 

DÜYADER Peştanlı Ekolojik Yaşam Çiftliğinde “7’den 70’e Doğal Yaşam” Etkinliği Dünya Yaşlılık Derneği önderliğinde, çocuk, genç, yaşlı ve engellilerimizin, halkımızın yoğun katılımıyla, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Turizm ve Aile Yaşam Merkezleri Müdürü İdris Tezcan ve Planet Aile Yaşam Merkezi Engelliler Birimi Sorumlusu Berrin Altuncu,  Dünya Yaşlılık Derneği Başkanı Umut Çınar ve Özgür Peştanlı Gösteri ekibi olarak mükemmel bir organizasyonla bir araya geldiler.

İdris Tezcan yaptığı açıklamada; "bizim 8 aile yaşam merkezimiz var. Planet bu yaşam merkezlerimizden birisi. Doğal bir ortam yaratmak adına gelmiş olduğumuz engelliler ve yaşlılar biriminin üyeleri burada olmaktan çok büyük mutluluk duyduk. Günümüzde her şey sanal bilgisayarın başında oturmanın dışında hepimizin ellerinde cep telefonları sürekli zamanımızı internetin başında geçiriyoruz. Burada trafik yok, sakin ve huzurlu bir yer" dedi.

DÜYADER Başkanı Umut Çınar ise; "bu kadar etkinlik yaptık. Engellilerimizin ve yaşlılarımızın gözlerindeki sevinci görmek bizim için dünyalara bedeldi. Amacımız hem doğal bir ortamda olmak hem de kuşak çatışmasını ortadan kaldırmak adına böyle bir etkinlikle bir araya geldik. Yaşlılık ikinci çocukluk yaşamıdır, farkı yaşanmışlıklarıdır" diyerek duygularını ifade etti.

DÜYADER Başkan Yardımcıları Belgin Turan, Ezgi Has, gönüllülerimiz ve İstanbul temsilcimiz Burhan Kahveci gelen konuklarla birlikte oyunlar oynayarak, sohbet ederek konuklara eşlik ettiler.

Etkinliğe  Türkiye'nin her yerinden 7'den 70'e her yaş grubundan  katılımcı oldu. Etkinliğin en büyük özelliği çocuk, engelli, yaşlılarımızın bir arada olması idi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Planet Aile Yaşam Merkezinin hazırlamış olduğu gösteri gruplarından Türk Sanat Müziği ve Türk Hal Müziği Korolarından şarkılar, türküler dinledik. Ardından Konuk TRT sanatçımız Kaan Alptekin Beyin mükemmel yorumu gelen konukların eşlik etmesi ile müzik dolu harikulade dakikalar yaşamamıza vesile oldular.

Peştanlı Gösteri ekibinin at binme ve vizyon gösterilerini nefeslerimizi tutarak izledik, tam bir şölendi bizler için.

Gelen engelli, yaşlı ve çocuk demeden sırayla 'at binme' tecrübeleri güne ayrı bir anlam kattı. Çünkü herkes ilk defa ata binmenin heyecanını ve sevincini tattılar.

Tam bir sevinç patlaması yaşıyorduk. Özlemişiz doğayı, özlemişiz şöyle doğal davranmayı, bu etkinlikte anladık ki, bizler şehirlerde bazı şeyleri unutmuşuz. Öyle süslü püslü masalar da olmadan da o yenilen dönerin lezzeti bir başkaydı doğrusu.

Gösteri köpeklerinin sevimliliği mi desek, sürü halinde dolanan kazlara mı baksak, yoksa lamalarla fotoğraf mı çektirsek, hepsini büyük bir zevkle yaptık.

Zaman su gibi akıp geçmişti. Güneş bize bu gün kollarını açmış, doğa ise  bizleri sevgiyle kucaklamıştı.

Engellilerimizden Tuncay'ın sevimli ve sempatik davranışları, kendimizi ne kadar da gereksiz yere egolarımızın arkasına gizlediğimizi fark ettirmesi ise günün ayrı bir güzelliği idi. Sevgi dolu konuşmaları yaparken, gelip elini omzumuza koyarken insanlığımızı yeniden hatırlattı.

Böylesine bir organizasyon gerçekleşti ve perde arkasında bizlere destek olan Nanotouch ailesine de teşekkürü borç biliyoruz.

Ve bir gün daha bitti. Ama bu gün bazıları için çok farklı ve özel bir gündü.

e-mail:belginturan@gmail.com

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..