Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '21

 
Kategori
Üniversitelinin Sesi
 

Petrol fiyatları nereye?

Petrol fiyatları nereye?

Petrol fiyatları tavan yaptı, bu artış pek doğal olarak opet ülkelerinin yüzünü güldürüyor, her nekadar tarihin en yüksek fiyatı olmasada fahiş fiyatın getiridiği  tartışmalar sürüyor. Dünyada petrol fiyaının artması ile yapılan tartışmaların başında alternatif enerji kaynaklarının arayışı olmasıdır, başta elektrik olmak üzere fosil enerjinin yerine geçebilecek enerji kaynaklarına hız verilmesidir.

Tarihin görmüş en yüksek petrol fiyatı karşımıza 2008 yılı olarak çıkmaktadır 139,89$, günümüz dünyasında her ne kadar varil fiyatı bu seviyeye gelmesede tüketici en yüksek benzini arabasına 2021 yılında pompalıyor.

Peki opet ülkelerinin insafına mı kalacak bu kadar insan yada ülke elbette değil, tsunami felaketinden zarar gören japon nükleer santrali dünyada insanların nükleer enerjiye karşı tedirgin etmişti. sonra korkuyla bakılan nükleer santrallerine hız verildi birçok ülkede yapımı devam ediyor, buna karşılık rüzgar ve güneş enerji üretimi hız kazanmalıdır, mesela güneşi bol olan türkiye gibi ülkelerde her ev özellikle kırsal kesimlerde kendine yetecek enerjiyi üretebilecek böylelikle şu ana kadar en büyük enerji kaynaklarından olan fosil enerjiye bağımlılığı azaltarak daha temiz ve yaşanılır bir dünyayı kurmak mümkündür.

En büyük petrol tüketen motorlu taşıtlardır, her marka kendisine has elektrik modellerini medyada okuruz, tam istenilen kıvama gelmesede her geçen gün biraz daha iyiye gittiğini görebiliyoruz bu son derece umut vericidir, Avrupada her geçen gün elektrikli araçların trafikte olduklarını görüyoruz.

Amerikan otomobil üreticisi Locid geliştirdiği yeni modeli Air Dream adlı   arabası 836 kilometreye ulaştı bu çok iyi bir sonuçtur bundan sonra geriye hızlı şarj ve şarz noktalarını gelişmesi ile bu işin çözüleceği bir gerçektir.

Elektrikli araçların gelişmesinde 2008 yılındaki petrol fiyatlarının çok önemli bir etkisi oldu    süreci hızlandırdı, daha önce 2050 yılı olarak bildirilen tarih en az 30 sene öne çıktı, şayet petroldeki bu artış devam ederse elektrikli  arabaların gelişimi ve inovasyonu  daha hız kazanacaktır.

 Mantıktaki kaide her nesne zıddı ile kaimdir, yaklaşımı önemlidir ısınan dünyamızı bu vesile ile koruyabiliriz, nasılki ecdat dünyayı bizlere tertemiz bıraktıysa bizlerde onlar  gibi emanet aldığımızı yarınlara bırakabiliriz.

Bir kızıl derili atasözünü önemserim şöyle ki: biz dünyayı çocuklarımızdan emanet aldık, ifadesidir, gerçekten dünyayı çocuklarımızdan emanet aldık.

Dünyanın daha yaşanılır olması için herkesin üzerine düşeni yapması gerekir zira atmosferdeki bozulmanın herkesi etkileyeceği kesisindir. Antartikada eriyen buzulların mutlaka kıyılarına uzanıp seni tehdit edecektir. Erime antartika ile sınırlı kalmayacaktır.

Küreselleiştiğmiz bu çağda artık hiç kimse kendisini sınırlarına kapatarak yaşayamaz, milliyetçilik duyguları gibi hamaset nutukları, geçmişe dönük derin özlemlerde kimseyi kurtarmayacaktır, denizin ortasında batmakta olan bir kişiye bildiği yüzmekten başka yardım edecek kimsede yoktur.

Yarınların daha iyi olması elimizdedir.

 

 
Toplam blog
: 57
: 83
Kayıt tarihi
: 10.09.20
 
 

Bilimsel olarak yaklaşan, Tarihte ve günümüzde yaşananları kanaatine ve vicdanına uyarak yorumlayan..