Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '09

 
Kategori
Tarih
 

Peygamber türbeleri ve Eğil

Peygamber türbeleri ve Eğil
 

Peygamber Türbeleri


Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde yapılan Dicle Baraj Gölünde Sular altında Kalan Hz. Zülkif-il ve Hz. Elyesa Peygamberlerin Türbeleri yeminli kişilerce nakil edilince Naaşlar ilçe içerisinden Makama taşındı, ilçe içerisindeki yolculuk esnasında habersiz olan halk gayri ihtiyari ayağa kalkıp selam durdu.

Kişi ve Yaratıcı, arasındaki bağların kurulmasını sağlayan Peygamberler her zaman için yaşamımızın en önemli manevi değerleri olmuştur. Yüce Allah’ın yeryüzündeki temsilcileri olan bu zatlar varlıklarıyla günümüzde de halen his edilip koruyuculuk yaptığına inanılır.

Eğil ilçesinde yapılan nakil işlemleri yeminli kişiler tarafından yapıldı. Nakil işlemleri öncesinde Alim kişilerce ruhani olarak peygamberlerden izin alınmış ve çalışmalara öylece başlanmış, ilçe halkından gizlenen bu olay, kimilerince his edilmiş çünkü o esnada Dicle nehri kıyısından ilçeye yayılan misk kokusu nakil işlemine işaretti. Naaşları taşıyan şoför, ilçe içerisinden geçerken halkın gayri ihtiyari selam durmasını ve kendisince Dünyanın en ağır yükünü taşıdığını anlatması, nakil esnasında olayı takip eden bir gazetecinin yaşanılanları anlatırken Cesetlerin halen sapasağlam olduğunu, kefenlerin süt beyaz kaldığını ve bir fırsatta tenine dokunurken naaşların uyuyan bir insan niteliğinde vücut ısısını hissettiğini anlatması yaşanılan olağan üstü olaylardır.

Eğil ilçesinde varlığı kabul edilen diğer önemli bir zat’ta Harun-ı Asef’tir. Bu zat Hz. Süleyman’ın katibidir.Kuran-ı Kerimde de anlatılan olayda Belkıs’ın tahtını göz açıp kapayıncaya kadar getiren kişidir.

Ayrıca Eğil ve çevresinde birçok Sahabe Kabristanı ile karşılaşmakta mümkündür.

Yüce Allah’ın elçilerini göndererek şereflendirdiği bu topraklar manevi anlamda huzura kavuşmak isteyen insanlar tarafından sıkça ziyaret edilmekte ve yüce Allaha niyazlar edilmekte.

Yüce Allah’a en yakın 24 isimden 2 ismin bu topraklarda oluşu dünyada yaşanılabilen tek mekândır, çünkü başka hiç bir yerde 2 peygamberin Kabristanları bir arada değil.

Bu maneviyatı yaşamanız dileğiyle…

 
Toplam blog
: 29
: 7275
Kayıt tarihi
: 18.08.07
 
 

1972 Diyarbakır, üniversite terk, 13 yıldır basın-yayınla uğraş vermekteyim. Haber kökenli olup, pro..