Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '15

 
Kategori
İnançlar
 

Peygamberimizin tasvir edilmesinin ne mahzuru olabilir?

Peygamberimizin tasvir edilmesinin ne mahzuru olabilir?
 

Elbette bu konuda özgürlük olamaz; çünkü o zaman herkes istediği gibi tasvir eder; sonuçta Allah’ın elçisi, bir kutsiyeti olmalı.

Peygamberle ilgili böyle sınırlamalar koyduğunuz zaman “yokmuş” gibi, “hiç yaşamamış” gibi algılamanın yolu açılır. Peygamberimizi anlatan kitaplar da bir tasvirdir. Ama okuduğunuz zaman da görüyorsunuz herkes kendi duygularına göre anlatıyor. Tamam, güzel olarak anlatıyor ama farklı farklı anlatılınca kafalar karışıyor.

Ulemanın gözetiminde İslam peygamberinin kutsal figürlerle tasviri peygamber sevgisiyle dolu müminlerin bakışına farklı bir boyut katacaktır.

Gizlenmesinde amaç ulviyet ama yaşarken hiç saklanmadı ki, o zaman ulviyeti yok muydu? Masal kahramanı gibi anlatmak daha mı iyi. O günlerle ilgili belge ve araştırmalar ışığında gerçeğine uygun ama inananların sevgisi ilgisi daha da artsın diye İslami ve ilahi motiflerle ulemalar nezaretinde hazırlanmış tasvirler dine ilgiyi daha da arttıracaktır. Yani bu tasvirlerden biri Kâbe’nin duvarına yapılabilir.

İsa’nın tasvirleri var. Ve Hıristiyanlık İsa ve Meryem Ana tasvirleri nedeniyle popülerliğini koruyor. Gerçi İslam gösterişi yasaklamıştır, popülerlik bir şey ifade etmez ama çağ değişiyor artık insanlar inandıklarını görmek de istiyorlar. Al bu kitabı oku demekle iş bitmiyor. Dine imaj gerekmez sözünü bir tarafa bırakıp dinin güzelliklerinin yansıtılması iyi olur diyorum.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..