Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '18

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Peynir Soslu Somon Balığı Nasıl Yapılır?

Peynir Soslu Somon Balığı Nasıl Yapılır?
 

Peynir Soslu Somon


Deniz ürünleri konusunda ülkemiz oldukça şanslı aslında. Sadece bilinçsiz şekilde avlanma ve tüketim yüzünden tam bir fayda sağlayamıyoruz. Bu ayrı bir yazı konusu tabi ki.
 
Bu yazımda ise sizlere peynir soslu somon balığı tarifi hakkında bilgi vereceğim. Somon balığının elbette tadına bakmışsınızdır. Ancak bu tarifimi değişik bir lezzet sunacak şekilde denemenizi öneririm. Klasik somon tadından ayrı bir lezzet alacağınızı bilin. Kim bilir belki bundan sonra tüm somonları bu şekilde pişirirsiniz.
 
Şimdiden afiyet olsun diyerek tarifimize geçelim.
 
Peynir Soslu Somon Balığı Malzemeler
yarım su bardağı krem peynir ve 1 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı kadar ince kıyılmış dereotu,
4 dilim kadar somon balığı,
 
Nasıl Yapılır?
Peynir soslu somon balığı tarifi için öncelikle malzemelerimizi hazırlayalım. Somonların tuz ve baharat işini halledelim. Güzelce tuzlayıp baharatladığımız somonlarımızı uygun bir tavada hiç sıvı yağ koymadan her iki tarafını güzelce pişirelim. Somonları uygun bir tabağa alalım ve tavaya bu sefer süt ve peyniri koyalım. Peynir eriyinceye kadar pişirelim. Son olarak doğradığımız dereotunu tavaya ekleyelim. Somonlarımızı servis ederken üzerine peynirli sosu ekleyip servis edelim Afiyet olsun ve yorumlarınızı unutmayınız. Ayrıca bu tarifimi beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz.
 
 
Toplam blog
: 36
: 100
Kayıt tarihi
: 02.12.16
 
 

1977 İstanbul doğumlu. Üniversitede geldiği İstanbul'dan bir daha ayrılamadığı için 20 yıldır İst..