Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '14

 
Kategori
Peynir
Okunma Sayısı
163
 

Peynirden çok daha fazlası: Sürk

Peynirden çok daha fazlası: Sürk
 

Yağı alınmış ayrandan elde edilen çökelek, salça ve çeşitli baharatlar ile karıştırıldığında sürke dönüşüyor. Yapımında değil ama kurutma sürecinde biraz emek isteyen bu lezzetle ilk tanışmanızda kokusu ağır gelebilir. Yöresel tatlara açık, Hatay lezzetlerine aşık olanlardan iseniz seveceğinize hiç kuşkum yok... Genelde parçalara ayrılıp üzerine zeytinyağı gezdirilerek tüketilen sürk için size iki önerim olacak, umarım beğenirsiniz...
 
Zahterli Sürk
 
Hatay'ın otantik tatları arasında tartışmasız en sevdiğim şey zahter. Sürkün içinde olsun ya da olmasın elinizin altında varsa kendinizi bu lezzetten mahrum etmeyin. Ben bu tarif için malzemeleri yazdım ama miktarlarını size bıraktım. :)
 
Sürk
Taze ya da konserve zahter
Zeytinyağı
Tuz (isteğe bağlı)
 
İstediğiniz miktarda parçaladığınız sürkü ve üzerine konserve zahter ya da tazesini kullanacaksanız tuz ile iyice ovup yıkadığınız zahteri koyun. Son olarak üzerlerine yine arzu ettiğiniz miktarda zeytinyağını da gezdirerek servis edin.
 
Sürk Salatası
 
Sürk salatasının kalıplaşmış bir tarifi yok, aynı Çökelek Salatası ve Lor Salatasında da olduğu gibi istediğiniz malzemeleri ekleyerek ya da çıkararak kendi damak zevkinize daha yakın bir hale getirebilirsiniz.  Ben salatasında sürkü ezilmiş seviyorum, çökelek gibi yani ama siz dilerseniz minik parçalar halinde de kullanabilirsiniz
 
1 adet orta boy domates
1 adet yeşil biber
Sürk (miktarı isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve kırmızı pul biber
 
Domatesi ve biberi doğrayın. Sürk, baharatlar ve zeytinyağı ile karıştırarak servis edin.
 
 
Daha fazla tarif için http://cookforbobo.blogspot.com adresini ziyaret edebilirsiniz. :)

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 3
Toplam yorum
: 0
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 354
Kayıt tarihi
: 19.12.14
 
 

Cook for Bobo'nun kurucusu ve halihazırda tek yazarıyım... 15 Ekim 1992 İskenderun doğumluyum. 20..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster