Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

RMZSM Meliha Karaoğlu

http://blog.milliyet.com.tr/meliha63

09 Ocak '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
2785
 

Peyniri görünmeyen, peynirli pohaça

Peyniri görünmeyen, peynirli pohaça
 

Ben bu pohaçayı evde bir kase yoğurt kaymağı ile yapıyorum. Mayaladığım 5 kg yoğurdun kaymağı yetiyor. Ama kaymağınız yoksa yarım paket margarinle de olabilir. İsteyen iki kaşık tereyağı ilave edip margarini azaltabilir.

Bir su bardağı ılık su, Bir kase yoğurt kaymağı, (susuz)
Yarım su bardagı sıvı yağ, Bir yumurt ( beyazı hamurun içine sarısı üzerine sürmeye ) Bir paket ... ınstant maya ( şu yeşil paketlerden )2 tatlı kaşığı dolusu tuz Yarım kalıp beyaz peynir Unu havuz şeklinde kabımıza koyalım içine 2 tatlı kaşığı tuzu ve toz mayayı unlu bölgeye ilave edelim, havuza bir yumurta beyazını, kaymağı, sıvı yağı atarak malzemeyi önce sıvılardan başlayarak yoğuralım. hamura bir su bardağı ılık su ve yarım kalıp peyniri ilave edelim. Unu baştan az koyarak hamuru iyice yoğuralımele az yapışacak kıvama gelinceye kadar un ilave ederek yoğurup, mayalamaya bırakalım.Hamur ısısı fazla olan soba yanında veya kalorifer üzerinde iki katı oluncaya kadar kabardıkdan sonra
tekrar yoğuralım. ( hamur sıcak ise cıvık olabilir biraz soğutarak daha kolay şekil verebiliriz)

Yağlanmış tepsiye istediğimiz şekilde dizelim, üzerine yumurta sarısını sürelim. (isteğe göre susam ve çörek otu konulablir) Sonra ılık bir yerde pohaçalar iyice kabarıncaya kadar ( %50) tekrar mayalamaya bırakalım bu işlem
yapılmazsa pohaçalar kabarık yumuşak olmaz) mayalayalım. 180 derecede istenilen pişme noktasına gelinceye kadar pişirelim. (tahmini 45dk) AFİYET OLSUN

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Hemşerim yöresel yemegimiz bandırma yemenin tam zamanı kaz yada hindi köy tavuguyla yufkada elde yapılırda tereyag da köyden olursa nasıl yenir annem karabükte her gittigimde Bandırma yapar biz istanbulda yapıyoruz ama ordaki gibi olmuyo gene de komşularımız malzemeyi biz alalımda yapın da hep beraber yiyelim dedikleri gün olmuyo . selamlar

salim meriç 
 31.01.2008 0:37
Cevap :
Haklısınız! Annemde çok anlatırdı, Eski lerin yemeklerinden. Bana kısmet olmadı. Kaz eti ve yağından olurmuş. Saygılarımla  31.01.2008 12:38
 

İsminiz yazmıyor ,isminizi bilmek isterdim, pohaça tarifniz harika. Kaymak güzel fikir, en yakın zamanda deneyeceğim. Ellerinize sağlık.

Esra İdil 
 13.01.2008 17:10
Cevap :
O kadar çok isim aradımki! Hepside benim adım dahil vardı, böylece ailenin isimlerinin baş harfleri ile rumuz oluşturdum. Afiyet olsun. O kadar genç ve güzel bir yüz gördüm sayfanızda! Çok şaşırdım gençler artık böyle konulara ilgi duymuyorlar başarılarınızın devamını diliyorum. SEVGİLERİMLE  15.01.2008 20:47
 

ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar.Sizin tarifi uygulayacağım.evde çok severler.sevgiyle,mutlu kalın.

serpilfan 
 09.01.2008 18:51
Cevap :
Çareler bitmez diyelim. AFİYET OLSUN.  10.01.2008 0:09
 

Onu çok merak ettim!

Ahmet Balcı 
 09.01.2008 13:32
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 41
Toplam yorum
: 71
Toplam mesaj
: 27
Ort. okunma sayısı
: 1132
Kayıt tarihi
: 28.12.07
 
 

1963 Doğumlu  ununu elemiş eleğini asmak üzere...3 (kimine göre pırlanta) çocuk yetiştirmiş denil..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster