Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
527
 

Peynirli rulo börek

Peynirli rulo börek
 

Bugünlerde Cumartesileri evde olmanın keyfini yaşıyorum. Hafta sonu iki gün doya doya tatil yapmanın güzelliğini unutmuşum diyebilirim. Hal böyle olunca da her Cumartesi bir program yapılıyor , görmemiş gibi ne yapacağıma karar bile zor veriyorum bazen.

Geçtiğimiz Cumartesi günü de önemli misafirlerim vardı. Teyzemin doktor kontrolü için yazlıktan iki günlüğüne gelmesini fırsat bilerek kardeşimin nişanlısı ve annesini çaya çağırdım. Bizim camiadan da yaklaşık beş kişi kadar gelince çok kalabalık olmayan keyifli bir grup toplanmş olduk. Bir de çok kıymetli bir küçük hanım vardı aralarında. Biraz hasta olmasına rağmen yine de tüm şirinliği üzerindeydi. Kendisi ve annesine buradan tekrar teşekkür ediyorum. Zira, sevgili annesi benim büyük bir takipçim.

Peynirli rulo börek tarifini bu sıralar fazlaca takıldığım Migros tv.de gördüm. Bir bakınmanızı öneriyorum. Çok güzel ve pratik tarifler var. Ben peynirli böreği genelde yağlı peynirden yaparım ama bu börek şekil itibari ile yağlı peynirler için uygun değil. O yüzden lorla yaptım ama güzel oldu , tavsiye ederim.

Şimdiden afiyet olsun:)

MALZEMELER:

 

3 adet yufka

3 adet yumurta

1 su bardağı yoğurt

100 gr eritilmiş tereyağı

400 gr lor peyniri

maydanoz

Öğütülmüş tane karabiber

Öğütülmüş himalaya tuzu 

 

YAPILIŞI:

Üç adet yumurta bir bardak yoğurdun içinde çırpılır. Lor peyniri elle ufalanır ve maydanozlar kıyılır. 75 gr kadar erimiş tereyağı ile birlikte yumurtalı karışıma ilave edilir .Bir miktar öğütülmüş karabiber ve tuz konulur.


Birinci yufka tezgaha serilir ve hazırlamış iç harcının 1/3 ünü yufkanın üstüne yayılır. Üzerine ikinci yufka konulup üstüne iç harç eklenir ve yayılır. Üçüncü yufkada da aynı işlemler tekrarlanır ve üst üste koyulan yufkalar rulo şeklinde sarılıp ortalama 4 cm kalınlığında kesilir. Kesilen parçalar yağlı kağıt konulmuş  tepsiye yatırılıp üstlerine kalan tereyağı gezdirilir.. 180 derecelik fırında biraz kızarana kadar ortalama 30 dakika kadar pişirilip sıcak servis edilir.

 

 

 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Toplam blog
: 52
Toplam yorum
: 1
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 1899
Kayıt tarihi
: 24.08.13
 
 

39 yaşındayım. 7 yaşında bir oğlum var. Muhasebe, finans, dış ticaret işleri ile meşgulüm. ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster