Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Peynirli tava böreği

Peynirli tava böreği
 

Alıntı.


 
3 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Ilık Su
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Eritilmiş Kahvaltılık Yağ
2 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
1 Çay Kaşığı Tuz
 
 
Kızartmak İçin
 
2 Su Bardağı Sıvı Yağ
 
 
İç Malzemesi
 
200 Gr Beyaz Peynir
Yarım Demet Maydanoz
1 Çay Kaşığı Kırmızı Biber
 
 
Ilık su, yoğurt ve eritmiş olduğunuz yağ derin bir kaba alınarak, yumurta, tuz ve kabartma tozunu ilave edin,unu ise en son azar azar ekleyin. Yumuşacık bir hamur elde edildiğindeyse zaten hamur hazır demektir. Ceviz büyüklüğünde bezeleri temiz bir zemine koyup, üzerini mutfak beziyle kapatın. 15 Dakikalık bir dinlenme bezeler için kafidir, sonuçta yumuşak bu ise yoğurdun vermiş olduğu bir olgu. Bezeler merdane yardımı ile bir tabak büyüklüğünde açın. İç Malzemesinden birer kaşık her bezeye yayın. Tabak büyüklüğünde açtığınız her hamuru ortadan bıçakla kesip, bir çatal yardımıyla ağızlarını kapatınız, bu böreğe tırtırlı bir şekil vercektir. Elinizle kapatırsanız uç kısmı daha sert düşer. Tavanıza 2 Su Bardağı Sıvı Yağı dökünüz, böreklerinizi kızarttıktan sonra kalan yağı 2. kez her hangi bir kızartmaya kullana bilir, veya bir 1,5 su bardağı ile kızartabilirsiniz. Biliyorsunuz ki; Mutfakta ilaveler meşhurdur ve ben bunu sıkça yaparım ;)  Tavşan kanı çaylarınız ile, Afiyet olsun.
 
 
İç Malzemesini ise:
 
Peyniri, kırmızı pul biberi ve incecik kıyılmış yarım demet maydanoz harmamlayın..
 
 
 
Not:
Görselden bulmuş olduğum alıntı resme bakıp yanılmayın, börekleri bu tarz ağzı açık bir şekilde kızartırsanız, onca yağı mahvedersiniz, üzerinize sıçrayacak yağlar ise cabası, aman dikkat, saygılarımla, tekrardan afiyet olsun  :)
 
 
Toplam blog
: 425
: 412
Kayıt tarihi
: 24.02.13
 
 

37 Yıldır  yurtdışında yaşıyorum , 1000 den fazla şiirim var,  çeşitli edebiyat sitelerinde, derg..