Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '12

 
Kategori
Futbol
 

PFDK Şike Kararını Açıkladı "Şike yoktur, Şikeye Teşebbüs Vardır"

PFDK Şike Kararını Açıkladı "Şike yoktur, Şikeye Teşebbüs Vardır"
 

  • Tarih 03 Temmuz 2011… Ve bir anda Fenerbahçe’nin merkezinde başlayan bir şike operasyonu. Birçok isim gözaltına alınıyor ve bütün bir Türkiye “Futbolda şike” skandalıyla güne başlıyordu. O zamandan bu zamana edilmedik laf, söylenmedik söz kalmadı. Şikeye adı karışan kulüpler küme düşürülecekti güya… Şikede adı geçen futbolcuların hayatları karartılacaktı güya… Futbolda şike hadisesine ilişkin yapılmadık televizyon programı kalmadı, hadise üzerine söz söylememiş olan tek bir tane dahi yurdum insanı yoktur. Öyle bir arı kovanına pençe attılar ki, işin içerisinden kimse çıkamıyordu. Çünkü biz ilkeli bir devletin sahibi değildi ki… Bir bunu kimse kestiremiyordu. Hele ki birde “Aklansınlarda, gelsinler” lafı yok mu? Ört ki ölem… Ulen koca bir yıldır onca fırtına kopardılar, onca yaygara yaptılar, aha işte alın size PFDK’nın şikeya adı karışmış olanlara verdiği cezaya…
  •  
  • Ortada verilmiş bir ceza falan yok. PFDK olayı çözmüş ve “Şike yoktur, şikeye teşebbüs vardır” demiştir. Teşebbüse dair de gereğini yerine getirmek suretiyle ne puan silinmesi söz konusudur, ne ligden düşürtme söz konusudur.
  • Paranın tadı birader, paranı tadı… Gerisi laf! Biz bunları söylediğimizde gülüyorlardı. Kardeşim az buçuk şu futbol hadisesine ilişkin iki kelam laf ediyorsak, bir şeylere kafamız bastığından ediyoruz. E… O halde! Fenerbahçe’nin olmadığı bir Türkiye Ligi kaç para eder? Zerre değeri olmayan, kimsenin ilgilenmediği bir lig olur Türkiye Ligi. Ortada 1 milyar dolarlık bir pasta vardır ve bu pastanın en büyük dilimini Fenerbahçe oluşturmaktadır. Vaziyet bu denli açık ve yalınken, cümle cemaat kalkmış, futbolda adaletten bahsetmeye çalışıyor. Bir kez daha ört ki ölem diyelim ve devam edelim… Ne olacak bu futbolun hali? Tabii ki hiçbir şey olmayacak. Olan Aziz Yıldırım’a olmuştur ve Aziz Yıldırım, mevzunun sonunda Fenerbahçe kulübünde başkanlığa veda edecektir… Sanırım bu yönde bir anlaşma söz konusu ve Aziz Yıldırım kongre sonrasında salıverilir, Fenerbahçe’nin başına da bizzat Başbakan marifetiyle birisi getirilir… Adı da demokratik kongre olur. En nihayetinde bir yıldan beri sürmekte olan yaygara da böylece son bulur.
  • En nihayetinde…
  • Hafta sonu Fenerbahçe, Galatasaray’ı evire çevire yener ve bu yılın şampiyonu da olur. Onca badirenin üzerinden geçip, onca futbolcusunu kaybeden bir kulüp, onca ekonomik sıkıntıya girecek, başkan ve yöneticileri cezaevinde olacak… Ve bunca badirenin üzerinden Fenerbahçe şampiyon olacak… Kim laf edebilir bu şampiyonluğa? Bir önceki sezonda elde edilen şampiyonluğa kim laf edebilir?  
  • Vaziyet madem budur… E… O zaman Aziz Yıldırım neden halen içeride? Anlamış değiliz vallahi… Ortada şike yok şikeye teşebbüs varsa ve bu teşebbüste Aziz Yıldırım’ın adı geçmiyorsa, neden Aziz Yıldırım içeride halen? Neden salıverilmiyor?
  • Neyse bir kalem geçelim bunları ve bu işin de ne menem bir şey olduğunu bir kez daha görelim. Yapanın yanına bir yıllık sürünceme sonrasında… Stres gerilim sonrasında, gözaltılar, mahkemeler sonrasında kâr kalmıştır. Kimsenin burnunun kanamasına da gerek yok. Paracıklar uçacak yoksa…
  • Yani demem o ki bu şike operasyonu iyi hesaplanmamış bir operasyondu. Ne gereği vardı? Bu işin üstesinden gelemeyecekti koca devlet, neden burnunu soktu ki bu işlere. Alan razıydı, satan razıydı. Şimdi daha mı iyi oldu? Madem şike yoktu, ne diye bu kadar yaygara kopartıldı. Basit birer disiplin suçu işlenmiş… Zaten sezon sürecinde böyle basit disiplin suçları işlenmiyor mu?
  • Haydi bakalım herkes kendi köşesine…
  • Haftaya Fenerbahçe şampiyonluk turunu da atar, herşey bir kez daha hale yola girmiş olur. Galatasaray’da ligi 9 puan önde kapattım diye dövünsün dursun. O değil de ben en çok Gökmen’in durumunu merak ediyorum. Bakalım Gökmen neler yapacak? Önündeki kâğıtları yırtıp atacak mı? Ağzına gelenleri yine düstursuz savuracak mı? Valla akşama Telegol bayağı eğlenceli olur.
  • Herkes ekran başına…
 
Toplam blog
: 1509
: 1145
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Yazarım... Okurum... Öğrencilik yıllarımda çok yazdım... Kompozisyon derslerinde yazdım... Duvar ..