Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '06

 
Kategori
Teknoloji
 

Philips' ten Lumalive, akıllı tekstil ürünleri..!

Philips' ten Lumalive, akıllı tekstil ürünleri..!
 

Teknolojinin ne yapacağına pek akıl sır ermiyor açıkcası. Bu ilginç teknolojilerden biri de Philips' in IFA 2005 fuarında telaffüz edip, 2006 fuarında ise fuar görevlilerine giydirebileceği konuma gelen akıllı kumaş teknolojisi. Kumaşın akıllısı da olurmuymuş demeyin. Bu kumaşın dokuları arasına yerleştirilmiş ışık saçan küçük elektronik komponentler (LED) sayesinde kumaşın yüzeyinde istediğiniz hareketli ve durağan görüntüleri oluşturmak mümkün. Tabii bunu sağlamak için tüm LED' leri kontrol edecek olan küçük bir elektronik kartın, bu kartı ve LED' leri besleyen minik bir pilin olacağı da kaçınılmaz bir durum.

Biliyorum herkesin aklıma hemen şu soru geldi:

-Peki bu teknolojiye sahip teksitil ürünlerini nasıl yıkayacağız?

*Hiç düşünmeyin atın bütün bütün çamaşır makinasına..!

demeyi isterdik ama bu şu an için mümkün değil. Kumaşın arasına yerleştirilmiş minik LED' ler için yıkama sorun teşkil etmiyor. Ancak minik elektronik kartı ve pili elbiseden ayırmalı ve daha sonra yeniden birleştirmelisiniz. Bunun çok da zor birşey olmadığı da açık. Yakın gelecekde bu tür elbiselere Bluetooth, Wibree gibi kablosuz haberleşme metodlarıyla veri göndermek bile mümkün olabilir. Bu sayede bu tür ürünlerin çok güçlü bir reklam malzemesi olması da içten bile değil.

Böyle bir elbiseniz varsa gayrısını siz düşünün; üzerinde ister sevgilinizin fotoğrafını, ister tuttuğunuz futbol kulubünün simgesini veya hayran olduğunuz spor arabasının resmini taşıyın. Tamamen size kalmış.

Hoşcakalın...

 
Toplam blog
: 410
: 3283
Kayıt tarihi
: 13.04.06
 
 

Bilgisayar, elektronik, internet alanındaki son gelişmeler. Tüketici elektroniğindeki trendler. Otom..