Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '18

 
Kategori
Futbol
 

Phillip Cocu 3'te 3 yaptı

Phillip Cocu  3'te 3 yaptı
 

Fenerbahçe; şampiyonlar ligi ön elemesini kaybettiği ve lige puan kayıpları ile başladığı sezonu üst üste 3. mağlubiyetini de alarak iyice zora sokmuş oldu.

Oyuncu satışlarının gecikmesi ile takıma takviyelerinin de aksaması, takımın hazırlık sürecini ve takım olma olgusunu direkt olarak etkilemiş durumda. Ancak buna rağmen takıma yapılan takviyelerin, 3 oyuncu satışından 25 milyon EUR kazanılıp, yaklaşık 18 milyon EUR ile 11 oyuncu alınarak takım yaşının aşağıya çekilmesi, alınan oyuncuların hem bu sezon hem de gelecek sezonlar için yatırım niteliğinde olması nedenleriyle olumlu olduğunu söyleyebiliriz.

Takımın halen hücumcu beklere ve topla dripling yapıp adam eksilten kanat oyuncularına ihtiyacı var ancak bu mali durumda daha iyisi olamazdı.

Şu saatten sonra bu takımı, takım haline getirecek organizasyonu sağlayacak, bir yandan da maç kazandıracak hamleleri yapacak olan kişi Phillip Cocu'dur. Ancak Benfica maçlarını bir tarafa bırakırsak, ligde üst üste kaybedilen 3 maçın da (hatta kazanılan Bursaspor maçı dahil) Cocu'nun 11 tercihleri ve maçın gidişatına gerekli zamanlarda müdahalede bulunamaması, puan kayıplarının ana nedenidir.

Takıma çok fazla oyuncu katıldı ve halen ayağına top değmeyen oyuncular var, takım geçiş sürecinde ancak Cocu, bu sürecin çok sancılı geçmesine neden olacağa benziyor.

Rakip Kayseri takımı, -Malatya ve Göztepe maçlarında yaşananla birebir- oyuna vasat başladı. Takım olarak ağır aksak ataklarla bulduğumuz bir kaç pozisyonu gole çevirememiz rakibe öz güven sağladı. Takıma yeni katılan ve asıl mevkiisi stoper olan Reyes'in ön liberoda oyuna başlaması, her iki yanında oynayan Eljif ve Ekici'nin hücumda görevlerini orta halli yapmakla birlikte, top rakipteyken orta alanda pres yapamamaları, zaten beklerin ve özellikle Roman'ın bölgesinin rakiplerce çok rahat geçirmesi nedenleriyle, Kadıköy'de rakibe mahkum oynamaya başladık.

Slimani geldiği günden bu yana kaleye arkası dönük pozisyon yönlendirmelerini iyi yapan, rakip stoperleri rahatsız eden bir oyuncu. Ancak son vuruşları şuan itibariyle sıkıntılı görünüyor. Kaybedilen son 3 maçta, bu akşam attığı şık gol haricinde kritik pozisyonları gole çeviremedi. Hücumcu kanat oyuncularının da -özellikle Ayew- kendisine uzak oynamaları, ileride tek forvet olarak kalmasına neden oluyor.

Eljif-Ekici ikilisinin de ileriye ara pası çıkarmakta genelde geç kalmaları, rakibe hücum pres yapamamaları, arkalarında bulunan Reyes'in de çok kolay geçilmesi nedeniyle mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

Kaybedilen maçların Phillip Cocu'ya yazılmasının en büyük nedeni, sahaya sürdüğü kadrodan ziyade, işler yoluna gitmediği zaman oyuncu değişikliği ile müdahale etmemesi, kendisini Aykut Kocaman'a benzetenleri haklı çıkarırcasına, rakibin orta alanı rahatlıkla geçerek (30-70 dk arası) akın akın gelmesini seyretmesi.

Takımda ilk defa forma giyen Reyes'i asıl mevkiisi olmayan ön liberoda başlattın, bu bölgede oyun kurması beklentin olabilir, anlarız, ancak maç boyunca işlemeyen orta sahadaki değişiklik için 74 dk beklemek, takımın mağlubiyet yaşamasına birinci dereceden sebep olmaktır.

Takıma genç ve yetenekli oyuncuların yetiştirilmesi için getirildi. Ancak bu gidişle Fenerbahçe'nin bir sezonda yaşamadığı kadar mağlubiyet yaşatarak tarihe geçme yolunda da ilerlemekte.

İşin özü; Sn. Ali Koç'un  öz verisi ve Comolli'nin takıma yapılan hamlelerine rağmen Phillip Cocu'nun oyunu okumasında ve gerektiğinde müdahalede bulunmasında eksiklik olduğunu düşünmekteyim. Takıma 4-3-3 sistemini adapte etmeye çalışıyor. Unutulmamalı ki Fenerbahçe'de bu sistemi en iyi uygulayan Ersun Yanal'dır.

Sn.Ali Koç ne olursa olsun muhakkak ki hoca değişikliği yapmayacaktır. Çünkü böyle bir durum ne uzun vadeli planları ile uyuşur ne de vizyonuyla. Açıkçası sezon başında Ersun Yanal tercihinden yana olsam da şu saatte hoca değişikliği kaosu daha da derinleştirir. Şuan yapılabilecek en mantıklı hamle Önder Özen gibi ülkemiz futbol dinamiklerini bilen bir yardımcı hoca desteği ile şu sürecin daha az kayıpla atlatabilmek.

Bu arada, Phillip Cocu'ya küçük bir mesaj; Burası Türkiye Süper Ligi ve burada üstünlük orta alanda kurulur.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..