Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '12

 
Kategori
Güncel
 

Pidede domuz, sucukta eşek eti…

Pidede domuz, sucukta eşek eti…
 

Pidede domuz, sucukta eşek eti…

Teknoloji, ahlak ve ciddi denetim olursa ancak insanların yararına olabiliyor. Değilse ne yediğimizden ne kullandığımızdan hayır yok.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yaptığı denetimlerde aralarında köklü kuruluşların da yer aldığı bazı markaların ürünlerinde hileler tespit edildi. İşte denetime takılanların bir kısmı aşağıda.

FİRMA ADI

ÜRÜN ADI

MARKA

Aliçler Sucuk Erenler/SAKARYA

Isıl İşlem Görmüş Sucuk Benzeri Ürün 

(% 100 Dana)
Tek Tırnaklı Eti  (At Eti, Eşek Eti Tespiti)

Nazifoğlu

Çiftarslanlı Et ve Et Ürünleri AFYONKARAHİSAR

Isıl İşlem Görmüş Sucuk Benzeri Ürün  (%100 Dana)

Tek Tırnaklı Eti (At Eti, Eşek Eti) Kanatlı Eti Tespiti

Çiftarslanlı

Elmalı Çiftliği Süt Ürünleri Gıda San. Tic. Ltd. Şti. ANTALYA

Geleneksel Tereyağı

(Bitkisel Yağ)

Elmalı Çiftliği

Akdeniz Süt Ürn. ve Gıda San. Tic. Tur. Ltd. Şti. ANTALYA

Yarım Yağlı Homojenize Yoğurt

(Bitkisel Yağ ve Jelatin)

Akdeniz

Onurtur Ak. İnş. Nak. Tur. San. Tic. Ltd. Şti. MARDİN

Yoğurt

(Bitkisel Yağ)

Onurköy

Mutlu Tolga Gıda İnş. Petrol Turizm Tarım Hay. Orman Ürün. San. ve Tic. Ltd.Şti. AFYONKARAHİSAR

Yağlı Tulum Peyniri

(Bitkisel Yağ ve Nişasta)

Ilgaz Yaylası

Güldemce Gıda İnş. Oto. San. Tic. Ltd. Şti. KONYA

Yağlı Eritme Peyniri

(Bitkisel Yağ)

Bacanaklar Güldem Süt

Nurs Lokman Hekim Gıda Tarım Bitki Med. San. Tic. Ltd. Şti Yüreğir/ADANA

Süzme Çiçek Balı (Diastaz Sayısı, Fruktoz/Glikoz, Fruktoz+Glikoz, C4 Şeker Oranı %, Balda protein ve ham delta C13 değerleri farkı)

Balderesi

Milenyum Pide Pizza Kebap Salonu Bornova /İZMİR

Kıymalı Pide

Domuz Eti Tespiti

Milenyum Pide

     

Pınar Entegre Et ve Un Sanayi A.Ş Kemalpaşa/İZMİR

Uzun Soyulmuş Sosis (%100 Dana)

Kanatlı Eti Tespiti

Pınar

Özok Gıda Salihli
MANİSA

Isıl İşlem Görmüş Sucuk Benzeri Ürün   (Dana eti)
Kanatlı Eti Tespiti

Salihli Özok

Kuşkusuz denetimler sıklaştırılıp yaygınlaştırılsa çok daha çarpıcı sonuçlarla karşılaşmamız mümkün. Laf başı geldiğinde müslşümanlığımızla öğünürüz. Bir çoğumuz da müslümanlık maskesi arkasına saklanıp başkalarının zararına işler yapmaktan çekinmeyiz.

Basit bir araştırma her şeyi ele veriyor. En ucuz satan yerde dana kıymanın kilosu 20 Tl. Piyasada kilosu on liraya sucuk satan yerler var. İnsanın aklına önce kesilmiş hayvanın yenmeyen nereleri varsa kıyma yapılıp sucuğa veya salama katıldığı düşünvesi geliyor. Ne kadar miğde bulandırıcı değil mi?

Birde ülkemizde yıllık yaklaşık üçbin ton domuz eti üretiliyor. Bu kadar domuz etini yiyebilecek kadar gayri müslim bulunmadığına, domuz eti ihracatı olduğunu da duymadığımıza göre bu etler nereye gidiyor dersiniz?

Yukarıdaki araştırmaları tebrik ediyoruz. Ancak bakanlıktan sağlığımız konusunda bari ayrımcılık yapmadan bu işlerin üzerine daha ciddi gidilmesini istiyoruz. Mesela İstanbul şöyle dip köşe bir araştırılsa nasıl olur acaba?

İzmir 2012

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..