- Kategori
- Yemek - Mutfak
Pideli Kebap Tarifi
Yemek Tarifleri
Pideli Kebap Tarifi
Malzemeler:
1 kg kıyma
1 yumurta
1 kuru soğan
yarım demet maydanoz
3-4 pide
100 gr eritilmiş tereyağı
1 su bardağı tavuk suyu 2 dörde bölünmüş domates
SOS İÇİN
soyulup doğranmış domates
tuz, karabiber, kekik, kimyon, galeta unu
Yapılışı:
Soğanı rendeleyip, maydanozu incecik kıyın. Kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, galeta unu, tuz, karabiber, kimyon ve kekiği bir kapta yoğurum Yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, yaklaşık 15 cm boyunda, şiş köfte gibi uzun, ince ve yassıca köfteler hazırlayın.
Pideleri iki parmak kalınlığında kareler halinde kesip, eritilmiş tereyağının yarısı ile sote eder şekilde tavada döndürün.
Köfteleri kızartın.
Pideleri servis kabına koyup, üzerine köfteleri dizin. Tavada döndürdüğü domatesleri de tabağın kenarına sıralayın.
Kalan tereyağını üzerine doğranmış domatesleri ekleyip pişirin. Biraz tuz katarak gerekirse az su ile kıvama getirip, köfte ve pidelerin üstüne dökün. Yanında sulandırılmış süzme yoğurtla servis yapın.