Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '18

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Pilates Yapanlara Alternatif Diyetler

Pilates Yapanlara Alternatif Diyetler
 

Merhaba Milliyet Blog Okurları yaklaşık 1 haftalık yoğun bir temponun sonunda tekrardan bir yazı kaleme alıyorum. Bugün bir hastamın ve geçmişte facebook instagram ile bana ulaşan insanların sorduğu pilates yaparken nasıl beslenmeliyiz? sorusuna cevap vermeye çalışacağım. Ayrıca yazımın sonunda facebok ve instagram sayfalarımı paylaşıyor olacağım bana sormak istediğiniz danışmak istediğiniz soruları oradan da sorabilirsiniz. Dilerseniz bu yazının altına veya diğer yazılarımın altına yorum yaparak sorularınızı bana iletebilirsiniz, çünkü sürekli takip ediyorum.
 
Pilates Diyetiniz

Pilates çekirdek ve mat üzerinde çok çalışma gerektirir. Birçok insan Pilates egzersizleri yapmadan önce ne ve ne zaman yemek yediğini merak eder. Alternatif pilates için özel bir diyet yoktur. Bununla birlikte, antrenmanınıza hazırlanırken, yiyecek seçimleri hakkında düşünmeniz gereken birkaç şey vardır.

Ne zaman ve Ne kadar Yemeli?
Pilates'te karın kaslarınızı kullanmayla ilgili çok fazla vurgu olduğundan, oldukça boş bir mideye sahip olmak isteyeceksiniz. Çekirdeğiniz tam olarak devreye girecek ve son yemeğinizde sadece hafifçe yediğiniz en iyisi. Muhtemelen, dersten önce bir saat ya da iki kez küçük bir atıştırma yapmak için en iyi şekilde tolere edeceksiniz.  Bir başka önemli nokta da, yemeye ihtiyaç duymanızdır, bu yüzden antrenmanınız için iyi bir enerjiniz vardır. Kahvaltıyı atlarsanız ya da yediğinden bu yana çok fazla saatiniz varsa, antrenmanınızın ortasında enerji tükenebilir. En azından hafif bir aperatif yemek en iyisidir.

Ne Yemeli
Pilatesin bir zihin / vücut fitness yöntemi olarak tam olarak faydalanabilmesi için, ne tür yiyeceklerin en dengeli hissettiğinize baktığınızı bir göz atmak isteyeceksiniz. Seni iyi kılacak bir şeyden sakının yoksa ya da midesini rahatlatırsın. Az miktarda yüksek kaliteli yağ içeren kompleks karbonhidratlar ve yağsız proteinler, basit karbonhidratlardan veya şekerli şeylerden daha iyi enerji sağladıkları için bir Pilates öncesi yemek için iyi seçimlerdir. Meyve kullanan bir protein sarsıntısı uygun, hafif bir seçim olabilir. Porsiyon boyutunu size uyacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Meyveli yoğurt veya yulaf ezmesinin küçük bir kısmı kompleks karbonhidratlar sağlayabilir. Tam tahıl ekmeği üzerine fıstık ezmesi veya karmaşık karbonhidrat ve protein ile başka bir hızlı seçenekte meyve.

Pilates Öncesi ve Sırasında İçme
Pilates, hafif ve orta şiddette egzersizdir ve genellikle özel spor içeceklerine ihtiyaç duymaz, ancak hidrate edilmek isteyeceksiniz. Su her zaman iyi bir seçimdir. Bu yüzden karnınızda kızarma yapmaz, dersten 90 dakika bir saat önce büyük bir bardak su içirin. Vücudunuzun ekstraları yok etmek için zamanları olacak ve iyi huylu bir şekilde başlayacaksınız. Susadığınızı hissettiğinizde sifon almak için bir şişe hazır bulundurun.

Facebook - İnstagram

 
Toplam blog
: 12
: 129
Kayıt tarihi
: 21.10.18
 
 

  1993 yılı Çorlu doğumluyum. İlkokul ve lise öğrenimimi burada tamamladıktan sonra kazanmış oldu..