Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '14

 
Kategori
Basketbol
 

Pınar Karşıyaka - Yeni Sezona Bakış

 Geçtiğimiz sezonu iyi geçiren Pınar Karşıyaka Türkiye Kupası'nı kazanmıştı ve Türkiye Ligi'nde yarı finalde elenmişti. Takım Ufuk Sarıca'nın yönetiminde üçüncü sezona başlayacak ve Dixon-Diebler ikilisi yine kadrodalar. Takımın diğer önemli ismi (geçen sezon da ligin en iyilerinden biri) Esteban Batista Panathinaikos'a gitti ve yerine Juan Palacios transfer edildi. Daha da önemlisi, yabancı kuralının değişmesi Karşıyaka'nın işine yaradı ve geçen sezona göre yabancı transferlerini erkenden yaparak sezona başlayacaklar.

 

 

 

Kadro

 

 

Pınar Karşıyaka'nın bu yılki rotasyonunun bu şekilde olmasını bekliyorum:

 

 

PG : Bobby Dixon - Soner Şentürk - Yunus Emre Sonsırma

 

SG : DJ Strawberry - Ceyhun Altay

 

SF : Jon Diebler - İnanç Koç

 

PF : Kenny Gabriel - Barış Hersek

 

C : Juan Palacios - Mutlu Demir - Egemen Güven

 

 

 

Takımın lideri Bobby Dixon'ın geçtiğimiz sezon çok istikrarlı olduğunu söyleyemeyiz, özellikle Eurocup maçlarında beklenen liderliği sergileyemedi ama büyük maçlarda ve dengede giden maçların sonunda bir koçun isteyeceği ideal oyun kurucu Dixon'dır. İkinci oyun kurucu olarak uzun süre Şafak Edge'nin adı geçmişti ama Karşıyaka sonunda Soner Şentürk'le yeniden anlaştı. Geçtiğimiz sezon birkaç maç haricinde iyi oynayamayan Soner'in istikrarlı performansına dönmesine çok ihtiyaç var. Dixon'ın uzun süre etkili bir şekilde oynayabilmesi back-up gardın sorumluluğunu azaltıyor. Genç isimlerden Yunus Emre Sonsırma geçen sezonun ikinci yarısında iyi performans veremedi ama bazı maçlarda yabancı kuralından dolayı ilk beşte yer aldı, savunma tarafında takıma katkı verebilir ama bu sezon daha az süre almasını bekliyorum.

 

 

Daha önce NBA'de de oynamış olan DJ Strawberry Avrupa'da istikrarlı bir kariyere sahip olamadı. İstatistiklerine baktığımızda; çok istikrarlı bir skorer olmadığını ama oyunun diğer taraflarında da etkili olduğunu görüyoruz, formda olması durumunda Dixon'la beraber yılın gard ikilisi bile olabilirler. Geçtiğimiz sezonu Aliağa Petkim'de geçiren Ceyhun Altay takımının durumundan dolayı oldukça rahat oynama şansı elde etti, istikrarlı bir skorer olduğunu söyleyemeyiz ama değerli bir yedek olabilir.

 

 

Jon Diebler için de fazla birşey söylememe gerek yok sanırım, saf bir şutör, geçen sezon rakip savunmalar üstüne odaklanmışken bile çok etkiliydi, bir de rakip savunmalar Strawberry'yle mücadele ederken istediği pozisyonları daha rahat bulabilir. Top dolaşımı konusunda da çok önemli bir oyuncu. İnanç Koç geçen yıl fazla katkı vermemişti, zaman zaman 4 numaraya da kaymıştı, takıma tecrübesiyle katacağı şeyler var, tecrübe açısından lider oyuncu olduğunu söyleyebiliriz, onun da fazla süre almasını beklemiyorum bu sezon.

 

 

'89 doğumlu Kenny Gabriel de istikrarlı bir kariyere sahip değil, geçtiğimiz sezonu AGOR'la Yunanistan'da geçirdi, double-double'a yakın ortalamaları var. Palacios'tan uzun olan Gabriel'in rotasyonda Juan'la yer değiştirmesi ve pivot oynaması da olasılıklardan biri, atletik bir oyuncu, Dixon'ın beraber oynamayı sevdiği uzunlardan biri olacağını öngörebiliriz. Kariyeri boyunca beklentilerin uzağında kalan Barış Hersek geçtiğimiz sezon Karşıyaka'nın en istikrarlı yerli oyuncusuydu, bu sezon da muhtemelen takımın en fazla süre alan yerlisi olacak.

 

 

Geçtiğimiz sezonu Rytas kötü geçirdi ama Juan Palacios iyi bir sezon geçirdi ve Litvanya Ligi'nin en değerli oyuncusu olmuştu. İyi bir şutör olmasa da fiziğinden beklenmeyen bir çevikliğe sahip ve savunmada caydırıcı bir isim. Heyecan verici bir transfer olduğu tartışılmaz. Mutlu Demir geçtiğimiz sezon az süre almıştı, kritik maçlarda kötüydü, bu sezon daha az süre almasını bekliyorum, hatta rotasyon dışında bile kalabilir. Egemen Güven geçtiğimiz sezon ligde çok az oynayabildi, yazın oynanan U18 Avrupa Şampiyonası'nda ise takımı şampiyonluğa taşıdı ve MVP oldu. İstatiksel olarak bakarsak turnuvanın en etkileyici istatistiklerine imza atmadı ama takımın en istikrarlı oyuncusuydu ve her maçta sahaya karakter koydu. Bu sezon ligde Mutlu'dan daha fazla oynaması gerektiğine inanıyorum.

 

 

 

Tahmin: Pınar Karşıyaka, koç Ufuk Sarıca ve Dixon-Diebler'la üçüncü sezonuna giriyor, sahadaki yabancı sayısının artması ve kadroyu erken oluşturmaları önemli avantajlar oldu, onların yanında gençlerden de Egemen Güven'den gelebilecek önemli katkı var. Pınar Karşıyaka'nın bu sezon ligin en iyi takımlarından biri olmasını bekliyorum, geçtiğimiz yıl gördüğümüz gibi bazı maçlarda beklenmedik yenilgiler alabilirler ama neticede ligin en heyecan verici kadrolarından birine sahipler ve birçok maçta çok etkileyici oyunlar izleyeceğiz.

 

 

 

 

 

 

 

sahinarif88@hotmail.com

 

twitter: @arifsahin1

 

www.abcspor.com

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..