Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '10

 
Kategori
Müzik
 

Pink Martini

Pink Martini
 

Pink Martini Sahnede


2005 yılında tanıştım bu sevimli grupla.

1997'de çıkan ilk albümleri Sympathique'i dinlediğimde kelimenin tam anlamıyla büyülendim.

O tarihten beri de sıkı bir dinleyici ve takipçileri oldum.

12 grup üyesiyle adeta küçük bir orkestra tadında müzik yapan, Portland-Oregon’dan çıkan Pink Martini’yi New York’lular kısaca “güzel, sofistike, ve soluk kesici” olarak tanımlıyorlar.

Bu sevimli grubun üyelerinin her biri farklı bir ülkeden. Bu çeşitlilik müziklerine de yansımış. Grubu bence popüler yapan en önemli faktör, pek çok dilde başarıyla şarkı söylüyor olmaları. (Japonca dahil)

Bugüne dek 5 albüm yapan bu muhteşem grup, çoğunlukla samba, klasik ve jazz melodilerini kendi çatısı altında topladı.. Grubun yaptığı müzik, "salon müziği", "big band pop" veya "kosmopolitan rumba" olarak nitelendiriliyor.

Japon Saori Yuki’nin sevdiği kadının çaldığı gitar olmayı istediğini anlattığı hit parçası “Taya Tan” grup tarafından yeniden büyük bir incelikle çalışılmış ve en beğendiğim şarkılarından biridir.

“Bukra Wba’Do” ilk Arapça denemeleri. Şarkının ismi “yarın ve sonraki gün” anlamına geliyor ve bir aşığın sevgilisiyle buluşmasını beklemesini anlatıyor. Bu şarkı da albümdeki harika parçalardan biri.

Her albümlerinde olduğu gibi, “Hey Eugene” Albümünde de yer alan şarkıların Pink Martini için birer hikayesi var...

Hollywood’un altın çağını yaşadığı dönemlerin ezgilerini taşıyan “Everywhere”den sakin güzelliği ile “Cante e Dance”ye albüm China Forbes’un muhteşem sesiyle birlikte parıldıyor.

Aynı zamanda albüme birçok isim katkıda bulunmuş. China Forbes, Dosvedanya Mio Bambino”nun sözlerini kardeşi Maya ile birlikte yazmış.

Romantik “Mar Desconocido” ise Peru’lu perküsyonist Martin Zarzar’ın açılışı ile başlıyor. Pedro Almodovar’ın filminden bir şarkı gibi duruyor." Tam ortasında Chopin’in valslarından bir bölümle devam ediyor.

1934’te Ataulpho Alves tarafından yazılıp Carmen Miranda’nın söylediği “Tempo Perdido”da ise Pink Martini’ye Jefferson Lisesi’nin Gospel korosu eşlik ediyor. Aşkın sonlanmasının anlatıldığı hüzünlü ve tutkulu bir samba olan şarkıyla ilgili olarak “üzerine söyleyecek yeni bir şeylerimiz olduğunda eski şarkıları yorumlamayı seviyoruz, ve bu anlamda Tempo Perdido unutulmuş bir hazine” diyor Grup.

“City of Night” şarkısı, günün sıkıntılarını geride bırakmak ile ilgili Forbes/Lauderdale tarafından ortak yazılmış bir şarkı. İspanyolca da “Diliyorum” anlamına gelen “Ojala” ise daha çok Fransızca söyledikleri yavaş ve seksi bir cha-cha.

Şu an muhteşem yorumlarıyla "Brazil"i dinliyorum ve ruhuma güneş doğuyor bu yağmurlu Ankara gününde...

Hiç dinlemeyenlere şiddetle tavsiye ederim.

 
Toplam blog
: 563
: 8587
Kayıt tarihi
: 30.03.10
 
 

Kişisel gelişim uzmanıyım. Yaşam Koçu, İlişki Koçu, NLP Uzmanı ve Eğitmeni, Kuantum Yaşam Koç..