Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '17

 
Kategori
Deneme
 

Pipi

Kadın ve erkek arasında ki ayrım taa çocuk yaşlarda başlar aslında. 
Toplum olarak erkeği yüceltmek, kadını ise her daim aşağılamakta bi beis görmüyoruz. Bunu o kadar alışkanlıkla yapıyoruz ki halimiz içler acısı..
 
Erkek çocuklarına ve kız çocuklarına yaklaşımımız bile farklı. Erkek çocuklarına söylediklerimizi idrak etmeye başladıkları andan itibaren "kız arkadaşın var mı len ?" " sevgili yaptın mı ?" " anasınıfının en güzel kızı mı seninki ? " deriz!!  
"Hadi bak orda kızlar git de oyna.. "
Neden ?!!
 
Neden, kız çocuklarımıza anasınıfına başladığında sınıfın yakışıklısını sormuyoruz ? Niçin sevgilisi olup olmadığını sorgulamıyoruz ? Ve neden oynaması için hep hemcinslerinin yanına itekliyoruz, erkek çocukları yerine ? 
 
Neden kız çocuklarımıza, kadınlarımıza bu kadar bağnazca yaklaşıyoruz ?
Neden daha küçücükten itibaren tertemiz, el değmemiş beyinlerine "ateşle barut yan yana durmaz " klişesini mıh gibi çakıyoruz ? 
 
Kadınla erkeğin pekala çok iyi  arkadaş hatta ve hatta dost olabileceğini neden anlatmıyoruz çocuklarımıza ? Erkeklerin beynine daha parmak kadar çoçukken niçin kadınları birer cinsel obje gibi görmesi gerektiğini kazıyoruz ? 
 
Onlarla saygı sevgi çerçevesinde sohbet edebileceğini, sağlıklı ilişkiler kurabileceğini, tartışabileceğini, gülebileceğini, eğlenebileceğini ve hatta bir rakı sofrasında dertleşebileceğini neden anlatmıyoruz ? 
 
Neden illa ki erkeklerin gözünde kadını metalaştırıyoruz ? Yan yana oturan iki insanı illa ki sevgili sanıyoruz mesela. Birbirine sarılan iki kişinin muhakkak ki arasında bir şey olması lazım. Hayır ! Böyle olması gerekmiyor ! 
 
Sevginin türlü türlüsü vardır. Bir insan bir insanı arkadaşı gibi dostu gibi yoldaşı gibi de sevebilir. Sevebilmeli ! Neden bu kadar örümcek ağlarıyla dolu beyinlerinizin içi ? 
Ama pardon biz erkeklerimizi doğdukları günden itibaren "göster oğlum pipini amcalara, teyzelere bilumum herkese " diye büyütüyoruz değil mi.. 
 
Bundandır ki hala elini pipisinden çekememiş nice erkek gezmekte sokaklarda. Biri sorsa da göstersem diye mi hazır komuta beklemekte, yoksa kaybetmekten korktuğu için mi sıkı sıkıya tutmakta sahip olduğu yegane şeyi bilemiyorum..
 
Ama şunu çok net biliyorum ki toplum olarak çok iki yüzlüyüz çok !
 
Toplam blog
: 27
: 250
Kayıt tarihi
: 29.09.16
 
 

Dünyada yaşamaktan yoruldum, marstan atama bekliyorum.. Söyleyebileceklerim bu kadar. Tesekkürler..