Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '08

 
Kategori
Güncel
 

Pippa Bacca

Pippa Bacca
 

www.deviantart.com


İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualino di Morineo 8 Mart’ta Milano’dan beyaz gelinlik ve hümanizm dolu bir kalple yola çıktı. Amacı Dünya barışına katkı sağlamak ve her koşulda insanların güvenilir olduğunu kanıtlamaktı.

Gazetelerden Picca Bacca’nın kaybolduğu haberini öğrendiğimde hemen aklıma tecavüze uğrayıp, öldürülmüş olduğu geldi. Ama gene de bir umut bekledik. Ve sonunda gene bir Türkiye klasiği gerçekleşti. Bu olaydan yola çıkarak “Türk erkekleri cani ve tecavüzcüdür” çıkarımına varmak doğru değil tabii ki. Ailesinin demeçlerini izledim. Gerçekten son derece realist bir şekilde; bir kişinin sapıklığının tüm topluma maledilemeyeceğini söylediler.

Ancak toplumumuzda git gide daha da egemen olan maço erkek kültürünün üzerinde de dikkatle durmak gerekiyor. Kimi zaman kendimin bile katıldığını dehşetle farkettiğim tecavüz esprilerinden dolayı bir kez daha utanç duyuyorum.

Topluma yerleşen ilkellik karşısında hepimizin kafa yorması gerekiyor. Bu tip olaylar bize gösteriyor ki siz kendinizi ne kadar geliştirmiş olursanız olun toplum bir bütündür ve soyutlanmış şekilde yaşayamazsınız ve kendinizi güvende hissedemezsiniz. Toplumun sadece bir kısmının ilkellikten kurtulması hiçbir zaman yeterli değildir. Çocuklarımızı hümanizm, sevecenlik, eşitlik, duyarlılık gibi değerlerle yetiştirip sonunda bu toplumun içine salacağız. 10 yaşında bir kız çocuğuna sahip bir anne olarak bu beni gittikçe daha çok ürkütür hale getiriyor.

Sapıklık dünyanın her yerinde var. Ancak bizde kadına bakış açısındaki problemi gözden kaçırmamak gerekiyor. Beyaz gelinlikle otostop yapan genç bir kadının taşıdığı değerleri algılaması mümkün olmayan büyük bir erkek (daha da ürkütücü olanı bir o kadar da kadın) kesimi var. Onlar için tek gerçek bir taraflarının kalkması ve zaten “yollu” olan bu tip kadınların hiçbir koşulda onların isteklerine karşı çıkma haklarının olmadığı.

Bacca’nın, böylesi acı bir olay karşısında bile olgunluklarını kaybetmeyen ailesine söyleyebileceğim hiçbir teselli cümlesi yok. Kelimelerin bittiği andayım. Onlar demeçleriyle bize, medeni bir insanın ne olduğunu öğrettiler. (daha sonra izlediğim bir haberde bir takım taraftarlar sahaya koltuk fırlatıyorlardı). Tüm toplumumuz adına ve dünyadaki tüm erkek ve kadınlar adına derin bir acı ve UTANÇ duyuyorum. Pippa Bacca ne yazık ki amacının tam tersine insanların güvenilmez olduğunu bir kez daha kanıtladı. Belki bir gün…..

 
Toplam blog
: 7
: 643
Kayıt tarihi
: 20.12.07
 
 

16 mart 1968 doğumluyum. Jeoloji mühendisliği mezunu olmama rağmen genelde şirketlerin satış- satına..