- Kategori
- Yemek - Mutfak
Pırasa çorbası
Bu hafta evde pisen yemekler lahana sarmasi, bulgurlu nohutlu balkabagi yemegi, kremali brüksel lahanasi seklinde devam ediyor. Elimden geldigince sezon sebzelerini degerlendirmeye calisiyorum. Bu pirasali corba da cok güzel oldu. Evde sevilmez diyorsaniz corbayi püre halinde servis etmenizi tavsiye ederim. Lezzeti deneyenleri sasirtacak.
malzeme:
- 3 adet pirasa
- 3 adet iri patates
- 1 sogan
- 2 yemek kasigi un
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- Tuz, karabiber
yapilisi:
- Pirasayi temizleyip ince dograyin, bol suda yikayip süzün. Patatesleri ve sogani soyup küp seklinde kesin.
- Orta boy bir tencerede orta ateste sogana yagi ekleyerek hafifce sarartin. Unu ekleyip bir iki defa karistirin. Diger sebzeleri ekleyin. Bir kac defa karistirip 1, 5 l sicak su, tuz ve karabiber ekleyin. Kaynamaya gelince kisip sebzeler yumusayincaya kadar pisirin. Püre haline getirip bir iki tasim kaynatin, ocaktan alin.