Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Pırasalı Börek

Pırasalı Börek
 

Merhaba,
 
Bir lezzet durağı da Rumeli Mutfağı. En sevilen olmazsa olmaz sebzesi de pırasa. 
Eh haliyle böreğin iç harcını da farklı bir malzeme ile düşünmek yanılgı olur.:)Rumelilerin hamur
işleri ve özellikle de börekleriyle ünlü yöresel tatları bizim mutfağımızın da baş tacıdır.
 
Malzemeler: 3 yufka,
 
            1 kg. pırasa
 
            400 gr.süt
 
            4 yumurta
 
            1 çay bardağı sıvı yağ
 
            1 soğan
 
            1 yumurta sarısı
 
            çörek otu
Yapılışı: Pırasalar güzelce yıkanır. Kesme tahtasında küçük küçük doğranır.
 1 tane  doğranmış soğan ile az yağda sotelenir. Pırasalar yumuşayınca tuz ve pul biber 
eklenir.
 
Bir yufkayı ikiye bölüyorum. Yuvarlak yüzü yukarı gelecek şekilde tezgaha yayıyorum. 
Yumurtaları, sütü ve yağı çatalla çırpıyorum. Bu karışımı yufkanın tüm yüzüne sürüyorum. 
Sonra düz kısmına boylu boyunca pırasalı harcı döşeyip, yukarı doğru rulo şeklinde sarıyorum.
Dolayarak tepsiye oturtuyorum. Aynı işlemi diğer yufkalara da uyguluyorum. Üzerine 
yumurta sarısı sürüp, çörek otu koyduktan sonra 200 derecede üstü kızarana kadar pişiriyorum.
 
Afiyetle yiyiniz.
 
Instsgram:https://www.instagram.com/gurmedengecme

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!