Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
2072
 

pırasalı çiğ börek

pırasalı çiğ börek
 

PIRASALI ÇİĞ BÖREK

Teflon tavada yağlı yada yağsız olarak pişirebileceğiniz lezzeti çok güzel bir börek.Tavsiye edilir.

MALZEMELERİ :

500 gr pırasa (pırasa ufak ufak doğranır yıkandıktan sonra tavaya 2 corba kaşığı yağ konur,tuz ilave edilir ve pırasa kavrularak pişirilir pul kırmızı biber ve karabiber ilave edilir) soğması beklenir.

3 su bardağı un

1 paket kuru maya

 tuz,

YAPILIŞI :

Un,maya,tuz karıştırılır ele yapışmayacak şekilde su ilave edilerek yoğrulur ve üstüne nemli bir bez örtülerek bir iki saat bekletilir hamur mayalandiktan sonra yumurta büyüklüğünde parcalara ayrılır oklava ile acılırak içine pırasa harcından konup kapatılır. Teflon tava da yağlı yada yağsız olarak pişirilir. afiyet olsun.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 56
Toplam yorum
: 71
Toplam mesaj
: 44
Ort. okunma sayısı
: 2744
Kayıt tarihi
: 18.01.07
 
 

Kendimi bildim bileli yemek yapmak benim için bir tutku. Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'ne gir..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster