Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '06

 
Kategori
Türk Mutfağı
Okunma Sayısı
126232
 

Pirinç pilavı

Pirinç pilavı
 

Bugün sizlere pilav yapmayı ve püf noktalarını anlatacağım. Derler pilavı iyi yapan (lezzetli ve tane tane) usta aşçı olmuş demektir. Pilavı tuturamayan kişi diğer yemeklerde başarılı olamazmış. Gerçekten pilav yapmak ve onu yerken lezzeti ve tane tane olması yemeğin kalitesini artırır.

Tarifimize gelince...

2 subardağı pirinç
3 subardağı sıcak su
Yağ (pilavda lezet için sıvıyağ ile birlikte bir miktar tereyağ çok lezzet katar. Oranı ise isteğe bağlı olarak ayarlayınız.
1 adet kesme şeker
Bir kaç damla limon suyu
Tuz.. (et veya tavuk bulyonuda lezzet katar ,bulyon koyarsak tuz tadına bakmadan koymayınız.)

Yapılışı:
Pirinçleri sıcak su ile 3 kere yıkayınız, daha sonra 10,15 dk sıcak suda bekletiniz. Teflon tencereye (veya özel pilav tenceresi) yağları koyup eritin sonra pilavları süzüp orta ateşte pilavları kavuruyoruz. (Pilavlar çok kavrulmuş olmayacak. ) Ardından sıcak suyu koyuyoruz. Tahta kaşıkla güzel bir şekilde karıştırıp içine 1 kesme şekeri ve bir kaç damla limon suyunu, tuzu (veya bulyonu) koyup bir kaç kez, şekerler ve bulyon eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz. Daha sonra pecete koyup kapağı kapatıp demlenmesini bekliyoruz.

not= Pilavda şeker lezzeti için, limon da beyaz olması için kullanılmaktadır.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

öncelikle iyi akşamlar..şu an saat 23:06..pilav yapmaya karar verdim.daha önce 5 6 sefer yaptım ama bi türlü istedigim kıvamı tutturamadım...birde bu tarifi deneyelim bakalım :) öğrenci evinde makarna ve paso pilav yeniyor arkadaş ne yapalım :)ah bide et alacak paramız olsada pilav üstü ne güzel olurdu yav..hanfendi tarif için teşekkürler..ellerinize saglık..

ömer kiliçoglu 
 30.06.2008 23:16
Cevap :
Ya Ömer kardeşim, ne hanfendisi yav..bana bu yaştan sonra tercihlerimimi değiştirteceksin, yapma ..amam bak pilavı yapan iyi ahcıdır ona göre.. kıvamında yaparsan buda deneme yanılma yöntemiyle birgüm bakmışsın süper pilav yapmışsın..öğrencilik böyledir, en derin saygılarımla..Mehmet EREN...  02.07.2008 19:51
 

oncelikle tarif icin tesekkur ederim. bir erkek ogrenci olarak yemek yapmaya calıstım ve yararlı olmasını umuyorum .tarifi uygulamak sadece yeterli mi? baska püf noktaları yok mu? basarılı olabilir miyiz bu tarifle.saygılarımla...

bali tugay 
 21.09.2007 17:52
Cevap :
Değerli Bali gerçekten nefis oluyor, ben ankara'dayken oğlum mıstık'a tarifi verdim nefis yapmış, yani püf noktası derken pirincin ılık tuzlu suda 15,20 dk durması süzüp,tereyağ ve sıvı yağ karışık, veya nargarin, nasıl istesen öyle kavurmak kısık ateşte, burası çok önemli, dah son a1 bardak pirince 1,5 bardak su, tine orta ateşte pişerken bir kesme şeker, birkaç damla limon suyu varsa etsuyu tablet kattığında bak nasıl nefis olacak suyunu çekincede çok kısık ateşte veya kapatıp demlenmesi gerek,bak ozaman tane tane ve bembeyaz pilav nasıl olacak gör..afiyet olsun sevgi ve saygılarımla..  22.09.2007 0:11
 

yazılan yazılara yorum yazılmıyormuydu yoksa ben mi yanılıyorum. Bu yazı yazılalı nerdeyse bir yıl olmuş ve 5671 defa okunmuş ne yazık ki hiç yorum yazılmamış. Pilava şeker konulduğunu bilmiyordum. Gerçi ben zeytinyağlı yemeklere de şeker koymam ama pilava koyup denemek istiyorum. Bakalım nasıl olacak... Sevgilerimle

Abla 
 11.07.2007 0:16
Cevap :
Değerli Sevim hanım, o zamanlar pek yorum yokmuydu bilmiyorum ama bu pilavı en acem yapsa inanın süper yapar, çünkü benim oğlum ben tarife sadık kalarak yaptı, super olmuş,şeker pilava çok güzel tad veriri, limon ise bembeya yapar..zeytin yağlılara atın bir kesme şeker görün bak süper oluyor.saygılarımla  11.07.2007 11:52
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 318
Toplam yorum
: 949
Toplam mesaj
: 311
Ort. okunma sayısı
: 4838
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Eyüps..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster