Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '06

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Pirinç pilavı

Pirinç pilavı
 

Bugün sizlere pilav yapmayı ve püf noktalarını anlatacağım. Derler pilavı iyi yapan (lezzetli ve tane tane) usta aşçı olmuş demektir. Pilavı tuturamayan kişi diğer yemeklerde başarılı olamazmış. Gerçekten pilav yapmak ve onu yerken lezzeti ve tane tane olması yemeğin kalitesini artırır.

Tarifimize gelince...

2 subardağı pirinç
3 subardağı sıcak su
Yağ (pilavda lezet için sıvıyağ ile birlikte bir miktar tereyağ çok lezzet katar. Oranı ise isteğe bağlı olarak ayarlayınız.
1 adet kesme şeker
Bir kaç damla limon suyu
Tuz.. (et veya tavuk bulyonuda lezzet katar ,bulyon koyarsak tuz tadına bakmadan koymayınız.)

Yapılışı:
Pirinçleri sıcak su ile 3 kere yıkayınız, daha sonra 10,15 dk sıcak suda bekletiniz. Teflon tencereye (veya özel pilav tenceresi) yağları koyup eritin sonra pilavları süzüp orta ateşte pilavları kavuruyoruz. (Pilavlar çok kavrulmuş olmayacak. ) Ardından sıcak suyu koyuyoruz. Tahta kaşıkla güzel bir şekilde karıştırıp içine 1 kesme şekeri ve bir kaç damla limon suyunu, tuzu (veya bulyonu) koyup bir kaç kez, şekerler ve bulyon eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz. Daha sonra pecete koyup kapağı kapatıp demlenmesini bekliyoruz.

not= Pilavda şeker lezzeti için, limon da beyaz olması için kullanılmaktadır.

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..