- Kategori
- Yemek - Mutfak
Pirinçli topik köftesi
TOPİK KÖFTEM
Diğer blog sayfalarımda da yayınladığım bu nefis topik köfte, bu gün çalıştığım sağlık kuruluşunda büyük beğeni kazandı ve başta hastalar olmak üzere personelden gelen yoğun istek üzerine, bu nefis lezzetin tarifini Milliyet blog sayfamda, sizlerle de paylaşmak istiyorum.
Saygılarımla,
PİRİNÇLİ TOPİK KÖFTE
1 Bardak pirinci yıkayıp az tuz ilavesi ile haşlayın ve ılıması için bir kenarda bekletin.
1 fincan köftelik bulgurun üzerini örtecek kadar sıcak su koyarak yumuşatın.
Yarım kg. köftelik kıymayı, ılıyan pirinç ve bulgurla beraber, 2 yemek kaşığı un, yarım demet kıyılmış maydanoz, 1 ad. yumurta, 2 diş dövülmüş sarımsak, 1’er tatlı kaşığı kekik, karabiber, kimyon, pul biberi geniş bir kabın içinde iyice yoğurun.
Son olarak, bir kaç sap taze soğanın yeşil kısımlarını ince kıyarak ezmeden pirinç köftesine ilave edin.
Jülyen doğranmış 1 ad. kuru soğanı çok az zeytinyağı ile tavada sarartın. 150 gr yağsız kıymayı ilave edin tuz, karabiber ve pul biber ekleyerek kavurun. ve soğumasını bekleyin..
Ilımış olan pirinç karışımından avucunuzun içinde mandalina iriliğinde toplar yaparak baş parmağınız ile ortasını açarak alabildiği kadar kıyma harcından koyun
ve deliği kapatıp sıkıca avucunuzun içinde yuvarlayın.
Hazırladığınız topikleri, önce çırpılmış yumurtaya sonrada pane harcına yada galeta unu na bulayarak kızdırılmış yağda, tava ya da fritözde portakal sarısı rengine dönüşene kadar kızartın.
Bol, Akdeniz yeşillikli salata ve patates kızartması eşliğinde sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.