Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '13

 
Kategori
TV Programları
 

Pis Yedili’de CimBay hüznü!

Pis Yedili’de CimBay hüznü!
 

CimBay mutsuz!


Merhabalar Ece Hanım…. Diye başlayan mesajları görmezden gelmek benim hayat felsefeme yakışmazdı. Show Tv ekranlarında 2 senedir yayınlanan, Gani Müjde imzalı ve Tükenmez Kalem`in yapımcılığını yaptığı Pis Yedili`ye bu sene karne yoktu. Aslında karne vermek isteyenler için Kadir Doğulu’nun sevenlerine ihanet etmesi nedeni ile de sınıfta kaldığını bendeniz duyurayım. Her ne olursa olsun sorumsuzca dizi terk edenlerin sektörün içinde hala aranan olmaları benim gerçekten canımı sıkıyor. Sanki velinimetleri olan Fanları, izleyenleri hiçe saymaları gerçek birer stara dönüşemeyeceklerinin ayak sesleri de kendileri farkında değiller.

Pis Yedil’den Bayrampaşalı’nın ayrılış acısı gittikçe kendini hissettirir oldu. Çünkü son zamanlarda öyle bir hal aldı ki dizi sanki başta delice bağlanılan, her bir karakteri ayrı ayrı sevilen dizi gitti, yerine bambaşka bir dizi geldi. CimBay Fan grubu diziyi Cimbom uğruna seyrederken, yeni katılan isim Rüzgar ile Cimbom’un yakınlaşmasına da şiddetle karşı çıkmaktalar. Kim mi bu CimBay Cimbom’un Cim’i Bayrampaşalı’nın Bay’ı  yani bir aşk bileşkesi kısacası!  Sosyal medyanın gücü ile haberlerini bağlantı hızı ile doğru orantılı yayılması magazin ve haber dünyasının önüne geçmekte. Cimbay acısını yapımcı ve senaristlere bildirmelerine rağmen seslerine kulak verilmemesinin çırpınışları ile hala dizilerine bağlı. Ama gün gelir ki canlara tak eder ve bir de bakmışsınız ki seyirci koltukları boşalmış.

Benim şaşkınlıkla izlediğim asıl durum sosyal medyanın her geçen gün tutkuya dönüşen paylaşımcılığından bodoslama daldığımız, oyuncuların yapımları terk etme ve yapım firmalarının alabildiğine canın istediğince izleyenleri hiçe sayması konusu! İzleyicinin sevdiği benimsediği bir karakteri canlandıran oyuncu neden dizisini bir anda bırakıverir? İzleyici tepkiliyken bir başka karakter niye eski sevgiliye aşık edilmeye çalışır?

Bulaşıcı hastalığa dönüşen dizilerde yaşanan ayrılıklarda akla pek çok soru işaretini de takıp çoğalıyor. İnanın soru işaretleri ile dolu kafam koskocaman bir çengele dönüştü. Gerek hastalık bahanesi, gerek ücretin az gelmesi, gerekse ‘’sezonu tamamlayamama korkusu’’ oyuncuların dizilere sırra kadem basar gibi veda etmeleri ile sonuçlanmakta.

 “Pis Yedili” dizisiyle anlaşması olduğu halde iş ahlakına aykırı davranarak sene başından beri kendine yeni dizi bulmak için çalışmalar yapan Kadir Doğulu, hatırlanacağı gibi Koliba Film’in yeni projesi “Fatih Harbiye”ye transfer olacağı iddiaları üstüne haberi yalanlayan yönde beyanda bulunmuştu. Fakat bir de baktık ki bu beyanın üstünden henüz bir ay bile geçmeden yapımın 70 ve 71. bölüm çekimlerine çağırılmasına rağmen gitmeyen Doğulu’nun ayrılık haberi geldi. “ Nasıl yani?” dedirttiren bu tavırdan yeni yapımcı firma hoşnut muydu? Gün gelir aynı maduriyeti yaşamayacağı ne malumdu. Ayrıca izleyiciye yapılan bence büyük bir saygısızlıktı. Ne yapsam severler, ne desen izlerler havaları ile şişen egolar gün gelir ki balona batırılmış iğne sonucu sönüp gider.

Bu vefasız tavrın sonunda insanın aklına ilginç durumlar geliyor haliyle de. Şöhretini borçlu olduğu dizi ekibini, hayran kitlesini neden böyle ortalık yerde bırakmıştı Kadir Doğulu? Hangi akla uymuş, yeni sezonda dizinin devam etmeyeceğini mi düşünmüştü? Peki hayranları ne düşünecekti kendi için? Yoksa her şeye rağmen hayranlıkları sürüp gidecek miydi? Körü körüne süren aşklar unutmayın ki tek taraflıdır. Aşık olduğunuz kişi aslında başkasına aşık olmuştur da sizin umurunuzda değildir. Fanların bu körü körüne aşkları da hayattan bana hep bu rüzgarı getiriyor.

Bu sorularla konuyu irdelememin sebebi, Bayrampaşalı’yı  kaybetme acısı ile sürüklenen hayran kitlesidir. Gani Müjde’nin “Masalımızın çok kahramanı var. Zaten reytingler de dizinin çok etkilenmediğini gösteriyor” sözleri ve sürekli oynatılan tekrarlarına rağmen bıkmadan izlenen yapımın ikinciliği reytingin pembe yüzü olsa da izleyenlerin aslında geride kalan yarıya sevgisinin sürmesinden kaynaklanmaktadır.

Oyuncuların izleyenlere saygısının kalmadığını ve sadece küpünü doldurma telaşesi ile sevenlerini çiğneyip gittiğini düşünüyorum. Bakalım Eylül ayı itibarı ile Kadir Doğulu’nun göç ettiği Fatih Harbiye dizisi bekleneni verecek mi?

Yahşi Cazibe adlı dizide Gani Müjde'nin yapımlarından biridir. Dizinin final bölümüne Cazibe rolünü oynayan Aslıhan Gürbüz gelmeyince, tükenmez kalemin tükenmediğini gösterircesine Cazibe’den intikam almıştı. Meleğimiz Cazibe karakterini kötü bir dolandırıcı olarak göstermişler, mürekkep atmış izi kalmıştı. Şimdi de sırada Bayrampaşalı var ve ona da aynı mürekkep bulaşıyor. Bu da bana Gani Müjde’nin tarzının bu olduğunu ifade ediyor. Fakat aklımı kurcalayan bir şey daha vardır ki neden Gani Müjde’nin başına aynı terane gelip duruyor? Aslında sorgulanması gereken bir diğer konu da bu bence…

 Kadir Doğulu'nun dizinin oyuncu kadrosunda ayrılmasından sonra yapımcı Gani Müjde, diziye yepyeni karakterler dahil etmeye başladı bile, ama acaba izleyici yeni dahil olan karakterlerden memnun mu? Yeni karakterini Gani Müjde "Pis Yedili'de Rüzgarekilecek fırtına biçilecek.Peki dizidekitüm genç kızların saçlarını havalandıran bu"Rüzgar"kim olacak?" diyerek akıllarda soru işareti bırakmıştı.  Gani Müjde, ‘Pis Yedili’de Rüzgar adlı zengin bir babanın oğlunu canlandıracak olan Melih Selçuk’un kadroya dahil olduğunu ise gene sosyal medya yolu ile sayfasından duyurdu.  Melih Selçuk artık Pis Yedili dizisine 74. Bölüm ile giriş yaptı, ama rüzgar bir fırtınaya dönüştü. Hem de izleyicilerin kızgınlık fırtınasına…

 Rüzgar, cimbom aşkını kesinlikle istemiyorlar ama rüzgar çoktan cimbomdan hoşlanmaya başladı bile..Rüzgar kızların saçlarını havalandıracağına tüylerini diken diken etti. Cimbom’a yakınlığını izleyici hiç de hoş karşılamadı. CimBay aşkı bu kadar kolay unutulmayacak ve asla Cim-Rüz istemiyoruz diyorlar da…

Her zaman seve seve izledikleri diziyi artık burun kıvırarak izliyorlar. Tabi siz de kusura bakmayın CimBaylar her şeye rağmen izlemeye devam ederseniz sizi sadece mızmızlanan çocuk yerine koyar yapımcılar, senaristler ve hatta oyuncular. Oysa siz seyretmezseniz diziler ekranda son nefeslerini verir, yapımcılar ve senaristler projeleri ölmesin diye tekrardan sizin istediğiniz yola girerek dizilerinin dudağına bir hayat öpücüğü konduracaklardır.

Hakikaten yapım şirketleri, senaristler, oyuncular kısaca sektör çalışanları sizleri izleyen olmazsa aslında bir hiç olduğunuzun farkında mısınız? CimBay için yapılan TT lerle ülke gündemine girip, hiç para harcamadan yapılan reklamların farkında mısınız? Yoksa aslında bir cücenin dev aynasına bakışı gibi mi bakışlarınız? Bence biraz duyarlı olun ki fanlar dizilerinizi seyredip, kendi gönüllerini doyururken sizlerinde küplerinizi doldurmanıza yardım etsinler. Yoksa pek akla mantığa uyan bir durum sergilemediğinizin farkında değil misiniz?

Hayatta farkında yaşamanız dileği ile…

www.televizyongazetesi.com

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fb 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..