Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '15

 
Kategori
Magazin
 

PİŞİRİP YEDİRİP KAZANMANIN PÜF NOKTASI!

PİŞİRİP YEDİRİP KAZANMANIN PÜF NOKTASI!
 

Teknolojideki ve insan alışkanlıklarındaki hızlı değişim her alanda olduğu gibi televizyon dünyasındaki rekabetçiliği de farklı boyutlara taşımakta. Artık sadece yapımlarla değil, dünya genelindeki yenilikleri takip etmekle sürdürülmekte bu yarış.

Cannes’da düzenlenen törenle Uluslararası İçerik Fuarı’nın ‘MIPTV Onur Madalyası’nı alarak yetenek, liderlik ve tutkularıyla televizyon dünyasına ve uluslararası TV camiasına dikkate değer katkılarından dolayı üst düzey yöneticilere verilen bu ödüle layık görülen ilk Türk olmanın gururunu yaşayan Doğan TV CEO’su İrfan Şahin bu sürecin öne çıkan isimlerinden.

Ödül almanın ardından sektörel faaliyetleri ve gelişmeleri yakından takip etmek için Amerika’ya gidecek olan İrfan Şahin’in ‘içerik’ alanındaki yenilikleri bünyesine taşımasıyla başarı çıtasını yükseltmeyi hedefleyen Doğan Televizyon Grubu, Kanal D’nin verimliliğini sağlama yolunda yeniliklerini sürdürmekte. Tepelerdeki atamalarıyla grafiğini yukarılara taşımaya katkıda bulunan Grup, İrfan Şahin’in Amerika dönüşünde içerik bakımından nasıl yenilikler sunacak bizlere? Bunu bekleyip göreceğiz.

Öte yandan, zamana yayılı yönetimsel aşamalar yaşanırken Kanal D, izleyicinin ilgisini çekecek yeniliklerine de devam etmekte…

‘Ben Bilmem Eşim Bilir Ünlüler’ yarışmasının renkli ve eğlenceli atmosferiyle Pazartesi ve Salı gecelerini kurtaran… Buna karşılık ‘Yemekteyiz’ programından istediği verimliliği alamayarak yedinci haftasında noktalayan Kanal D, izleyicinin yarışma merakını bir kez daha en verimli biçimde kullanmak umuduyla kollarını sıvadı.

 

BİR KAP YEMEKTEN 10 BİN TL KAZANMAK

Show, FOX, Kanal D derken yılların yolculuğundan yorgun düşen ‘Yemekteyiz’i rafa kaldıran Kanal D, bu türde pes etmediğini ispat yolunda... Yani izleyicinin yemekçi yarışmalara olan ilgisinden vazgeçmiş değil. Bu amaçla D Productions yapımcılığında ‘Pişir, Yedir, Kazan’ isimli bir yemek yarışması hazırlandı. Kanal D, çok yakında yayına sokulup hafta içi her gün gündüz kuşağında ekrana gelmesi beklenen, bu yapımla hem ekran başındakilerin yemek kültürüne katkıda bulunacak, hem kazandıracak, hem de izleyicisine güzel dakikalar yaşatacak.

‘Pişir, Yedir, Kazan’ın jüri koltuğundaki isimler de hayli renkli… Bolulu olduğu için yemek uzmanlığını tartışmasız ortaya koyan Türk Sanat Müziği’nin sevilen ismi Safiye Soyman var… Türk ve dünya mutfağından tatlar yaratan Şef Rafet İnce de jüride… Jürinin diğer ismiyse, yemek yazarı ve yemek stilisti Nastassia Coşkunseven…Üçünün kimyası da tutarsa tamamdır.

Mutfak becerilerine güvenen beş bayanı yarıştıracak olan ‘Pişir, Yedir, Kazan’da her günün yarışmacısı yemeğini kendisine verilen süre zarfında pişirip jüriye ve rakiplerine ikram edecek. Sunuculuğunu oyuncu-sunucu Yeliz Şar’ın yaptığı yarışmada haftanın finali Cuma günleri… Jüriden en yüksek puanı alarak birinci olan yarışmacı o gün 10 bin TL’yi alacak. Böylece bir kap yemekten 10 bin TL kazanılmış olacak. Ne kadar kolay kazanç değil mi?

 

‘PİŞİR, YEDİR, KAZAN’DA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN!

Bu ön bilgilerle ‘Pişir, Yedir, Kazan’ın profilini kısaca çizdikten sonra nasıl bir yarışma olacağını değerlendirmeye geçersek…

‘Pişir, Yedir, Kazan’ yarışmasının benzerlerinden pek farkı yok aslında. Mutfağa girişenler marifetlerini sergileyecek ve puanları alacak. Arada da birbirlerine laf atmalar, yemekler üstünden çekişmeler olacak her zamanki gibi… Bu nedenle kendi türündekilerle ortak özellikler taşıması kuvvetle muhtemel yarışmanın başlıca püf noktası, hız ve el becerisi gibi görünmekte!

Yarışmacının, kendisinden istenen yemeği, lezzetini bozmadan, süresinde pişirebilmesi önemli ya bu açıdan bakıldığında işin en zor tarafı, ‘süre kısıtlılığı’ gibi durmakta. Ancak bundan da daha zoru, jüri üyelerine ve diğer yarışmacılara bu yemeği yedirebilmek. Zamanında pişirilip taşırılan yemek servis edildiğinde beğenilmeyip yenmezse, yandı gülüm keten helva.

İşte bu etapta da gelsin tartışmacılık. Artık yarışmacılar nasıl kusur bulurlar, jüri üyeleri önlerine konan yemeklerin nerelerine kulp takar... İzleyeceğiz.

Bu yemek yarışması rutininde esas öne çıkacak olan ayrıntı da bu aslında… Yemek yorumları ve tartışmacılık, gerçekçi ve bilgiye dayalı olursa ‘Pişir, Yedir, Kazan’ yarışmasının hoşa gitmemesi imkânsız. Aksi takdirde seç-beğen-al pazarına dönen ekran karmaşasında harcanıp gitmesi işten bile değil. Tabii burada jüriye de büyük görev düşüyor.

Lütfen kimi jüriler gibi yapaylaşmasınlar, anlamsız yere bilgiçlik taslamasınlar. Egolarıyla dağları deviren yüzlerin yarattığı seviyesiz, bilgilendiricilikten uzak ortamlardan bıktık artık. Yersiz tartışmacılıklardan da bunalım geçirmeye başladık. Anlayacağınız tartışması ve eğlence dozunda olan, samimi ve yapıcı işler arar olduk.

Sonuçta; ‘Pişir, Yedir, Kazan’ jürisinden yarışmacılarına mutfak kültürünü ve insanlık seviyesini yere düşürmemeyi, bu meyanda da neşelendirmeyi ihmal etmezse gündüz kuşağını izleyen hanımların gözde tercihi olabilir. ‘Pişir, Yedir, Kazan’ diyenlerin yolu açık olsun.

 

Anibal GÜLEROĞLU

guleranibal@yahoo.com

www.twitter.com/guleranibal

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..