Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Pişirmenin keyfi

Pişirmenin keyfi
 

Mutfağını sevenler, gününün büyük bir bölümünü mutfakta geçirenler ve bunu benim gibi bir yaşam biçimi haline getirenler, yazdıklarımı okudukça benimle aynı hisleri paylaşacaklar. Çünkü bunlar bizim her pişirimde yaşadığımız şeyler.

İnsanın beş duyusunu da harekete geçiren o kadar az şey var ki hayatta...

Bu beş duyuyu da uyandıran yegane ve en önemlisi hazırlamaktan, pişirmeğe, pişirmekten sunuma kadar bu süreç içinde mutfakta bulunanlarda da doygunluk hissi yaratan ve mutluluk veren yemek pişirmek...


İlk önce görürsünüz, gözünüzle seçersiniz, yeşilin ter tonunu barındıran sebzelerinizi, rengarenk meyvenizi tezgahlar üzerinden. Gözünüze hitap eder pişiriceğiniz yemeğin malzemelerinin market rafları üzerindeki dizilişleri hepsi bir ağızdan seslenirler

‘’Gel beni al’’ diye. Hatta öyle bir diziliştir ki yapmaya karar verdiğiniz yemeğin yanına mutlaka bir iki çeşit daha eklersiniz tüm o çekiçi görüntünün cazibesine kapılarak...

Dokunursunuz, sebzelere, meyvelere, baharatlara, hamura, yağa, şekere hissedersiniz pişireceğiniz yemeği sevginizi katarak...

Koklarsınız, ocaktaki yemeğin sadece kokusundan lezzetinin hayalini kurarsınız. İştahınızı kabartan kokular arasında doğrarsınız, kesersiniz, kaynatırsınız, sotelersiniz, fırınlarsınız ve hep bir adım ilerledikçe keyiflenirsiniz…

Duyarsınız, kaynamaya başlayan suyun sesini, kavrulan soğanınızı, tavada kızarmakta olan patatesi, ızgaradaki bonfileyi...

Ve sevginizi katarak hazırladığınız görünümü iştah açan, tadına doyulmayan, sağlıklı olmasına dikkat ettiğiniz tüm bu yemekleri sunarsınız. Ailenizle, misafirlerinizle, dostlarınızla, sevdiklerinizle beraber tadarsınız, övgüleri almaya başladıkça tüm yorgunluğunuzu unutup yüzünüzde engelleyemediğiniz bir gülümseme ile başarının tadını çıkartırsınız .

Yemeğinizin en önemlisi ve her pişirdiğiniz yemeğin vazgegeçilmezi sevginiz yine ana malzemeniz…

Yemek yapmanın sizin hayatınızda ki yeri ayrı ise, şimdiye kadar hazırladığınız yemeklerin çok ilerisinde içine bol bol sevginizi de katarak yeni tatlar keşfetmeniz dileği ile hepinize keyifli pişirmeler...

 
Toplam blog
: 6
: 465
Kayıt tarihi
: 29.04.07
 
 

1976 İstanbul doğumluyum.  1998'den beri parakende sektöründe çalışmaktayım. İthal bir markanın..